Blood Red Throne, Deception, Sublime Eyes og Mental Disaster på Winter Gore Tour 2019

Tekst: Stian Veggeland / Foto: Svein Erik Nomeland

Det bookes heldigvis fortsatt fete metallband på Kick med jevne mellomrom, og i kveld var det hele 4 band som skulle riste litt liv i vinterslappe sørlendinger.

Mental Disaster

Mental Disaster går på scenen nokså nøyaktig etter programmet klokka 2030. Et forventningsfullt, og til å være såpass tidlig på kvelden, imponerende tallrikt publikum, står allerede klar. Bandet, som består av erfarne lokale musikere, har spilt en rekke konserter her i byen de siste årene, og publikum har etter hvert forstått at her er det bare å møte opp, for disse gutta leverer beinhardt og kompromissløst i grenselandet mellom thrash- og dødsmetall hver gang. Så også i kveld. Det er et heftig øs, og bra variasjon både i riff- og trommestrukturer, og konserten er dessverre slutt lenge før jeg er lei.
Les også: Trollskap og norrøn kulturarv i musikalsk drakt! Sverdkamp, Faanefjell og Blot på Kick

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Sublime Eyes

Etter den brutale starten på kvelden, er det så klart for Sublime Eyes, et rogalandsband som opererer i et noe annet, og mer teknisk landskap. Fortsatt snakker vi om thrashmetall, med det som jeg oppfatter som et litt «moderne» tilsnitt. Publikum er litt mer glissent nå, og ikke så sprelske, selv om vokalisten, som mer enn gjerne kommuniserer med publikum, etter hvert får litt liv i dem. Men det er ikke fritt for at musikken i hvert fall for denne anmelder oppleves som litt kjedelig i forhold til det voldsomme trøkket fra Mental Disaster. Men nå skal det sies at jeg er tilnærmet allergisk mot «moderne» metall.

Les også: Carach Angren leverte en en heftig opplevelse på årets Southern Discomfort

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Deception

Det gikk slag i slag, uten så lange ventetiden mellom hvert band, og sånn omtrent kvart over ti stod det jammen nok et rogalandsband på scenen. Deception (som tidligere gikk under navnet Art of Deception) er røffere i lyden enn rygene før dem, men fortsatt med hovedfokus på det tekniske. Musikken er variert, og man drar innimellom kjensel på elementer fra både svart- og dødsmetall. Men helheten treffer meg ikke helt i hjerterota, selv om det utvilsomt er dyktig utført. I mine ører hadde dette bandet hatt litt å hente på å la de «svartere» elementene i musikken sin få litt mer spillerom.

Les også: Art of Deception leverte energisk på Onkel Aksel!, Dark Funeral skapte skrekk i bibelbeltet! Southern Discomfort 2017 og Tidenes yngste Southern Discomfort deltaker!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Blood Red Throne

Litt før halv tolv er ventetiden over. En eim av blod fyller lokalet (i hvert fall billedlig), og Norges beste dødsmetallband står klare for å legge Kick i ruiner. Folk har nå pakket seg bra foran scenen, og er klare til å gå i strid sammen med «Død» (gitar), «Meathook» (gitar), «Bolt» (vokal), «Gunner» (bass) og «Fred The Shred» (slagverk).

Blood_Red_Throne_Bandpicture_Copyright_2019_DSC_7543_artistfoto.no
Blood Red Throne Band 8.2.2019 Foto: Svein Erik Nomeland

Les også: Inferno 2009. I svartmetalens hjemland  og Blood Red Throne sølte blod på scenen! Vi fikk møte de backstage på Hjørnet

BRT spiller brutal og drivende death metal i samme gate som store amerikanske band fra tidlig nittitall som for eksempel Deicide, Obituary og Malevolent Creation. Dette er en sjanger som gjør seg meget bra live, og basert på tidligere konsertopplevelser med bandet er forventningene ganske store til kveldens opptreden. BRT leverer heldigvis fortsatt, og vi blir fra første taktslag overøst med et frontalangrep av kvasse og steintøffe gitarriff, kombinert med trommearbeid som høres ut som en 84mm RFK med skuddtakten til en mitraljøse… Forrest i troppen står Bolt, som kombinerer intense skrik med en guttural vokal som høres ut som den kommer fra et urvesen krøpet ut fra helheimens dypeste grotter. Gitarist Død, som har vært bandets drivende kraft i alle år, hamrer ut det ene knusende gromriffet etter det andre, og er sammen med resten av troppen stødige og «tighte» på både de eldre låtene og det nyere materialet. De er meget dyktige musikere hver for seg, og samtlige musikere har etter eller flere andre band/prosjekter også, men sammen er de virkelig dynamitt! Det har gjennom årene vært en del utskiftninger i bandet, og mange flinke folk har vært innom (to av bandets tidligere vokalister observeres for øvrig blant publikum). Når det gjelder dagens besetning er den relativt samkjørt, med unntak av bassisten, som er ganske fersk og bare har spilt noen få konserter med bandet, og trommisen, som har vært borte fra bandet noen år, men gjort comeback igjen. Men det funker bra, og sammen med resten av gutta sørger de for et forrykende dødsmetallshow fra begynnelse til slutt. Ny plate «Fit to kill» er på vei, og dette er det bare å glede seg til. Blood Red Throne har levert solide musikalske opplevelser både live og på plate gjennom 19 år, og det ser det ut til at de kommer til å fortsette med å gjøre!

Les også: Rotting Christ imponerte i bibelbeltet! og Inferno 2010. Et teatralsk blodbad vi ikke har sett maken til noen gang tidligere!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Les også: Truse kaste opp på scenen av kvinnelig beundrer! Guardians of Time og Mental Disaster på Kick!

Se live video fra piten under Blood Red Thrones konsert under her:

For annonsering, salg, tips eller andre henvendelser kontakt: post@artistfoto.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s