Inferno 2009. I svartmetalens hjemland, Oslo

Vi i Artistfoto sitter igjen med et solid inntrykk av Inferno, som arrangeres på det 9. året nå. Onsdagen var klubbkvelden der mange scener rundt i byen ble brukt. Vi rakk bare stedene John Dee og Blå selv om man hadde ønsket å se flere konserter. De neste tre dagene foregikk konsertene på Rockefeller og John Dee som er i samme bygg. Det imponerer meg stort at det ikke var noe kluss, eller en forsinkelse på hele 35 konserter over 4 dager, som vi fikk med oss. Jeg så heller intet bråk, utkastelse eller annet tull som man ofte ser på betraktelig ”lysere” festivaler.

Wardruna inferno2
Gaahl

Publikum på Wardruna konserten. På bildet kan du også se bla King fra Sahg og tidligere Gorgoroth.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Når man oppsummerer det musikalske, så har dette vært en stor opplevelse. Vi synes blant annet at konserten med Septic Flesh var blant høydepunktene. De spilte de fleste av sine beste sanger, og noe mer heftig skal man lete lenge etter. Wardruna kjørte konserten i Vikingeskipmuseet på Bygdøy. Disse dyktige musikerne lagde en atmosfære jeg aldri har opplevd tidligere.
Musikken passet som hånd i hanske med det mektige Oseberg skipet som bakgrunn.

Blood Red Throne inferno2

Blood Red Throne leverte et forrykende show på Blå på Onsdagen. Stufullt lokale vitner om fanskaren til dette bandet. Ellers var det mange bra konserter av både kjente og ukjente band og for det meste høy kvalitet.

Avslutningen med Carpathian Forest var etter min mening rå og magisk på samme tid. Tror aldri jeg har opplevd en mer teatralsk konsert noen gang. Fetere en dette kan det neppe bli for en artistfotograf!

 

 

2 kommentarer om “Inferno 2009. I svartmetalens hjemland, Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s