Blood Red Throne sølte blod på scenen! Vi fikk møte de backstage på Hjørnet

Selv om ganske få hadde tatt turen til På hjørnet for å se Blood Red Throne, leverte bandet en strålende konsert. Sørlandets flaggskip innen death metal leverte et variert utvalg av låter plukket fra samtlige av deres utgivelser.

Som krydder fikk også de fremmøtte høre et par låter som blir å finne på deres neste album.

Vokalist Vald
Vokalist Vald

Konserten gikk i et forrykende tempo, men bandets dyktige medlemmer sørget for at det aldri ble kaotisk. Ungdommen i front headbanget mens den eldre garde stod lengre bak og nikket anerkjennende til en musikk jeg vil betegne som tight og groovy. Olaisen og Vik Schei har laget haugevis med steintøffe riff de har bygd låtene opp rundt, så høydepunktene kommer som perler på en snor.

Erlend Caspersen på bass
Erlend Caspersen på bass

Bandets nye trommis var et nytt bekjentskap for undertegnede, og jeg var en smule skeptisk før konserten begynte. Det hadde jeg ingen grunn til. Emil Wiksten viste en spilleglede jeg sjelden har opplevd, og pisket skinn med en teknikk man ikke ser ofte hos en tenåring.

Den nye trommisen Emil Wiksten
Den nye trommisen Emil Wiksten

Daniel Olaisen måtte dessverre trekke seg fra bandets turnè tidligere i år grunnet et stygt benbrudd. Denne kvelden var han heldigvis klar igjen, og han trakterer gitaren som få andre innen genren. Selv om bandets andre medlemmer også er meget flinke, er det naturlig å trekke frem Daniel som er bærebjelken i bandet. Han har kjøpt seg BMW X5, en imponerende bil, men jeg er mer imponert over musikken han skriver og fremfører.

Manager Artistfoto DA
Gitarist Daniel Olaissen

På hjørnet er en veldig liten klubbscene, og forventningene til lyd og lys er ikke høye. Lyden blir bra, forholdene tatt i betraktning. Lyset derimot er noe stusselig, men så lenge bandet spiller en musikk som ikke veldig avhengig av at lys skal skape stemninger, trekker det ikke mye ned på denne konserten.

Det er meget artig at vi har et band som Blood Red Throne i nærområdet.

Bandet er på et stort plateselskap, og står kvalitetsmessig ikke tilbake for band som Cannibal Corpse, Anata, Vomitory og andre band det er naturlig å sammenlikne dem med. Snarere tvert imot.

Gitarist Ivan Meathook Gujic
Gitarist Ivan Meathook Gujic

Vi får håpe litt flere folk tar turen neste gang de spiller i nærområdet, for dette er kvalitet jeg ikke unner noen å gå glipp av.

 

 

 

 

 

En kommentar om “Blood Red Throne sølte blod på scenen! Vi fikk møte de backstage på Hjørnet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s