Overbevisende gjensyn med Midnight Choir!

Tkst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Midnight Choir sørget for nok en utsolgt konsert da de avsluttet årets konsertsommer på Café Generalen fredag 26.8.2016. Bandet ga seg i 2004, men har, etter en «One Night Only» i forbindelse med Rockefellers trettiårsjubileum i mars i år, vært på en aldri så liten comeback-turne rundt i festival-Norge.

personlig favoritt for meg i årene rundt årtusenårsskiftet, så det var litt vemodig da de ga seg. Jeg fikk sett dem live en gang, i kjelleren på Teater Ibsen i Skien tidlig på 2000-tallet, men den konserten ble ødelagt av et støyende publikum. Stemningen var derfor høy da jeg fikk sikret meg billett til en av «One Night Only»-konsertene på Rockefeller i mars, og det ble et strålende gjensyn med bandet.

Midnight Choir_2016©Artistfoto.no_001
Fra venstre: Al DeLoner, Paal Flaata og Ron Olsen

Paal Flaata

Gleden var derfor stor da det ble kunngjort at Midnight Choir også skulle spille på Café Generalen i sommer. Og for en fantastisk konsert det ble! Selv om det kanskje startet litt stivt og forsiktig, ble bandet etter hvert varme, og siste halvdel ble et fyrverkeri av en konsert, med strålende gitarspill (og fascinerende positurer) av Al DeLoner, suggererende basspill av Ron Olsen og den fantastiske stemmen til Paal Flaata! Med perler som «Long Hard Rain», «Sister of Mercy», «Harbor Hope», «Muddy River of Loneliness», «Mercy of Maria», «Amsterdam Stranded» og «Jeff Bridges», bare for å nevne noen, kunne de jo ikke bli noe annet enn en høytidsstund! I tillegg til å ha rigget en ordentlig scene til konserten, hadde folkene på Café Generalen også ordet flere lyskastere som lyste opp fjellveggen bak scenen, så det ble riktig så stemningsfullt utover sensommerkvelden.

Midnight Choir_2016©Artistfoto.no_024
Paal Flaata

Konserten vil utvilsomt stå igjen som et av årets høydepunkt for meg. Og til manges store glede, avsluttet Paal Flaata med å love at Midnight Choir kommer tilbake neste sommer. Så da er det bare å begynne å glede seg!

Midnight Choir_2016©Artistfoto.no_021
Al DeLoner

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 kommentarer om “Overbevisende gjensyn med Midnight Choir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s