Minneverdige konserter med Torgeir Waldemar og Sondre Lerche – Måkeskrik 2016

Tekst og alle foto : Bror Olav Andreas Skrede

Måkeskrik feiret i år femårsjubileum på Odderøya. Festivalen blir bare bedre og bedre år for år, vi krysser bare fingre for at flere publikummere vil «oppdage» den lille perlen av en festival. Musikalsk sett, er festivalen noe av det mest spennende vi har i regionen. I tillegg er stemningen helt eksepsjonell. Årets program var utrolig bra, med artister som Jaga Jazzist, Spidergawd, Death by Unga Bunga og Oslo Ess. Forskjellig omstendigheter gjorde at Artistfoto i år kun fikk med seg deler av festivalen, men deler av det vi fikk med oss vil utvilsomt stå igjen som høydepunkter fra konsertsommeren 2016.

Torgeir Waldemar

Nå har jeg overvært flere konserter med Torgeir Waldemar. Det han leverte på Måkeskrik 2016 er noe av det beste jeg har opplevd med ham! Musikken til Torgeir Waldemar er så utrolig sår og dyster, stemninga er nærmest håpløs! Når Waldemar i tillegg støttes av et utrolig bra band, ble det en fantastisk forestilling. Lydrommet opplevdes som mer komplett og massivt enn på tidligere konserter jeg har overvært. Det er umulig å slippe unna, lyden og stemninga presser seg fram. Og med perler som «Across The River», «Streets», «Insomnia» og «Take Me Home» ble det så vakkert at det nesten gjorde vondt! Med så mye vakker lidelse, opplevde jeg konserten nærmest som en renselse, jeg er utrolig glad for at jeg fikk med meg denne opptredenen!

Torgeir Waldemar_2016©Artistfoto.no_001

Sondre Lerche

I helt motsatte ende av stemningsskalaen finner man Sondre Lerche. Der hvor det er sårt, dystert og mørkt hos Torgeir Waldemar, er det lyst, optimistisk og energisk hos Sondre Lerche. Det er umulig å ikke bli glad av musikkens hans. Som Torgeir Waldemar hadde Sondre Lerche et suverent band med seg, og med Sondre Lerche sin utrolige energi og tilstedeværelse på scenen, ble det absolutt en minneverdig konsert! Til tross for merkbare halsproblemer ga Lerche full gass og skapte ordentlig godstemning med låter som «No One’s Gonna Come», «Sleep On Needles», «Two Way Monologue» og «Bad Law». Høy allsangfaktor ble det også når Lerche alene med gitaren framførte «My Hands Are Shaking» og fikk med seg publikum på refrenget. Vakkert var det! Det er ikke ofte at jeg etter en konsert skulle ha ønsket at den varte lenger, men etter Sondre Lerches opptreden på Måkeskrik 2016, ønsket jeg nettopp det.
Sondre Lerche_2016©Artistfoto.no_003

Vi har heldigvis registrert at det blir Måkeskrik neste år også, det er kjempebra. Da håper vi at enda flere vil oppdage denne flotte kvalitetfestivalen, det fortjener folka bak!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s