Stemmen til Lisa Ekdahl var akkurat så «barnslig sjarmerende» som jeg husket at den var!

Det var uten noen særlige forventninger, det siste jeg egentlig har fått med fra Lisa Ekdahl var debutalbumet Lisa Ekdahl fra 1994, at vi tok turen til Kilden tidligere denne måneden. Jeg har registrert at hun og jazz har vært nevnt i sammenheng noen ganger, men det er vel det jeg har fått med meg av hennes karriere siden debutalbumet.

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Konserten på Kilden ble derfor en positiv overraskelse. Lisa Ekdahl hadde med seg et meget kompetent band, og så lenge de var sammen med henne på scenen, var konserten en svært positiv opplevelse. Stemmen til Lisa Ekdahl var akkurat så «barnslig sjarmerende» som jeg husket at den var. Det som overrasket meg mest, var hvor bra og fengende musikken hennes (stort sett) var.

Lisa_ Ekdahl__DSC_6931v2_artistfoto.no_Copyright
Lisa Ekdahl i Kilden 4/10.2018, Kristiansand

Les også: Visekveld på Sjøboden med Lars Martin Myhre og Peter Wemö

Vi fikk presentert svenskspråklige sanger fra hele hennes karriere, alt fra publikumsfavorittene «Vem vet» og «Öppna upp ditt fönster» fra debutalbumet hennes, til blant annet «Ryggradslös Värld», «Sun Ra» og «Amelia» fra albumet När Alla Vägar Leder Hem fra 2017. Veldig behagelig musikk å høre på. Konserten hadde et lite midtparti hvor Ekdahl var alene på scenen. For meg var det konsertens hvileskjær, det var kjedelig og monotont. Men så lenge bandet var med, svingte det ordentlig fra scenen.
Så kan man mene hva man vil om Lisa Ekdahls «new age»-fremtoning og alternativ svadaprat mellom sangene, jeg synes personlig at det er skikkelig kleint. Jeg klarte likevel å glede meg over musikken, og må innrømme at jeg koste meg. En deilig og avslappende kveld på Kilden!

Les også: Strålende Tommy Tokyo på Cafe Generalen!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Les også: Suksess for Ole Paus på Café Generalen!  og  Overbevisende gjensyn med Midnight Choir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s