Tommy Tokyo på Generalen i Kristiansand (header). Foto: Bror Olav Andreas Skrede

Strålende Tommy Tokyo på Cafe Generalen!

Det ble en strålende konsertopplevelse for publikum som hadde møtt opp for å se og høre Tommy Tokyo på Cafe Generalen 28.6.2014. Med sin karakteristiske stemme, gitarspill og et fantastisk låtrepertoar, hadde Tokyo full kontroll på lørdagens konsert!

Av: Bror Olav Andreas Skrede

Å kalle en konsert med Tommy Tokyo for et fyrverkeri, ville ha vært feil på alle måter. Men Tokyo klarer virkelig å skape en helt egen stemning, det virker nesten som om han går inn i sin egen verden når han fremfører sangene sine. Ingenting annet betyr noe, det er kun han, instrumentene, tekster og melodi som eksisterer. Publikums tilstedeværelse ser ikke ut til å bety noe for Tokyo når han spiller. Det føles som om det kun er i mellomrommene mellom sangene at Tokyo og hans publikum er tilstede i samme univers, men da kommuniserer også Tokyo med sitt publikum, selv om han langt i fra er noen pratmaker. Denne spesielle innlevelsen fra artisten sin side, er med på å gjøre det å være på konsert med Tommy Tokyo til en fin og minnerik opplevelse!

Tommy Tokyo har virkelig en helt særegen stil: Det er nakent, sårt, inderlig, klagende, rått og brutalt. Tekstuniverset omfatter alt fra engasjerte politiske appeller, via sarte kjærlighetserklæringer, til underfundige og morsomme historier. Men felles for alle Tokyos sanger er at de aldri blir overfladiske og uengasjerte. Alt betyr noe, selv om det, til tider, kan være problematisk å forstå det hele! Hos Tokyo utgjør tekstene sitt eget univers.

Tommy Tokyo på Generalen i Kristiansand. Foto: Bror Olav Andreas Skrede

Tokyo var innom sanger fra det meste av sin karriere i løpet av konserten, med bidrag fra Tommy Tokyo EP, fra 2002, og frem til årets We Blister and We Bleed. Hoveddelen var likevel, naturlig nok, fra de seneste utgivelsene hans. Konserten bestod av mange høydepunkt, men for meg var det spesielt fremførelsen av «Pale Irish Blue Eyes» fra årets utgivelse som jeg vil huske. En utrolig sterk sang og fremførelse!
(Se video fra Tokyos framføring av sangen på Sjøboden i Mandal 27.6.2014 under her)
Men høydepunktene var, som sagt, mange! Gøy var det også at Tokyo mot slutten dro igjennom et par sanger med norske tekster. Det kan se ut som om det begynner å bli en trend at engelskspråklige norske artister går over til å benytte morsmålet! Tidligere har jo også Erlend Ropstad gjort dette med stort hell! Det fungerte bra for Tommy Tokyo også, så det blir spennende å se hva som kommer derfra, i tiden som kommer!

2 kommentarer om “Strålende Tommy Tokyo på Cafe Generalen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s