Kent på Palmesus 2014: Perler for svin!

Tekst: Bror »The Terrible» Skrede
Foto: Svein Erik Nomeland

Kent leverte en strålende konsert på Palmesus 4.7.2014. Til tross for et uengasjert og uinteressert publikum, leverte bandet fra øverste hylle gjennom hele konserten! En ting har jeg imidlertid lært: Palmesus er primært en strandfest, ikke en musikkfestival!
Kent_2014_©Copyright.Artistfoto.no-008

Konserten åpnet dramatisk med at bandet fremførte første sang bak et sceneteppe. I det sang to startet, senket teppet seg, og Kent var antakelig klare for å motta den hyllesten de fortjener. Men den gang ei! Som et av Nordens beste band gjennom snart tjue år, burde man vel kunne forvente at Kent ville være av interesse for Palmesuspublikummet? Det var de altså ikke!

Icona Pop_2014_©Copyright.Artistfoto.no-017

Men tilbake til konserten! Så vidt jeg klarte å registrere, spilte Kent følgende sanger:

1.            «Vi kan väl vänta tills imorgon»
2.            «Mirage»
3.            «Skogarna»
4.            «Petroleum»
5.            «Jag ser dig»
6.            «Hjärta»
7.            «Dom Andra»
8.            «Godhet»
9.            «La Bella Epoque»
10.          «Ingenting»
11.          «Din enda vän»
12.          «Alt har sin tid»
13.          «999»
14.          «747»

Palmesus 2014_2015_©Copyright.Artistfoto.no-002

Med ni artister på scenen, deriblandt tre korister, ble konserten en mektig opplevelse. Brorparten av settlista bestod av sanger fra gruppas siste plate, Tigerdrottningen (2014), et av Kents beste album på lang tid! Men det var dessverre kun ved fremføringen av gruppas mest kjente hits, «Dom Andra» og «Ingenting», at publikum var noe særlig med. Det er trist, for Kent leverte over hele linja! Med en snart tjue år lang plateproduksjon, har Kent mer enn nok låtmateriale å ta av. Konserten var en flott kombinasjon av nytt og gammelt, og fikk en naturlig avslutning med en elegant utfading ved hjelp av låten «747»!
Hold deg oppdatert på konsertfronten. Følg oss på Facebook!

Det imponerte meg at bandet, med et slikt utrolig uengasjert og uinteressert publikum, klarte å holde fokus og levere på et så høyt nivå gjennom hele konserten! Jeg regner med at den lille kontingenten av Kentfans i publikum hadde en like stor konsertopplevelse som det jeg hadde! Men for det store flertallet av publikummet, var nok konserten dessverre kun å regne som bakgrunnsmusikk i jakten på rus og fest.

Icona Pop_2014_©Copyright.Artistfoto.no-015

Det hadde vært utrolig kjekt å få se Kent en gang i Kristiansand som headlinere på konsertplakaten, og ikke kun som underholdningsartister på en strandfest. Jeg undres på hvor godt bandet kunne ha levert foran et engasjert og lyttende publikum! Kent fortjener mer enn det å skulle stå for bakgrunnsmusikk på en strandfest!

Icona Pop_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001
Stemningen var på topp, men lite folk som fikk  med seg Kent konserten

Jeg har fulgt Kent gjennom det meste av deres karrière, men jeg har aldri tidligere sett dem live. Derfor var det kjekt at arrangørene av Palmesus fikk bandet hit i år! Dessverre var det nok få i festivalens målgruppe som hadde noe særlig interesse av å få med seg konserten med Kent! Så konklusjonen må da dessverre bli: En kjempekonsert for et utrolig utakknemlig konsertpublikum!

Palmesus 2014_2015_©Copyright.Artistfoto.no-003

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s