God stemning med Jonas Alaska på Cafe Generalen

Tekst og foto: Bror »The Terrible» Skrede

Jonas Alaska har tydeligvis et stort publikum i Kristiansand, og mange av dem hadde møtte opp på Cafe Generalen fredag 27.6.2014. Publikum denne kvelden var mer lydhørt enn det jeg er vant til, når jeg går på konserter her i byen. Det var, i alle fall så langt jeg hørte, svært lite småprat og forstyrrende bakgrunnstøy. Publikum var tydeligvis kommet for å høre på Jonas Alaska og ikke bare for å få seg en fest. Og et slikt publikum er alltid et godt utgangspunkt!

Jonas Alaska_2014_©Copyright.Artistfoto.no-002

Jonas Alaska har, som relativt fersk plateartist med to utgivelser til nå, Jonas Alaska fra 2011 og If Only As A Ghost fra 2013, naturlig nok, ikke allverdens av egne låter å velge fra. Dette ble imidlertid aldri noe problem, for Alaska spilte flere nye sanger for oss. Alle de ny sangene handlet om tenåringsproblemer, noe han kjente godt til, i følge Alaska selv. Det ble en del sanger om håpløs kjærlighet, for å si det sånn. Men de nye sangene var absolutt positive bekjentskap, og det virket også som om publikum satte pris på å få høre det nye materialet.

Jonas Alaska_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Alaska er flink på scenen, han binder konserten fint sammen med småprat mellom sangene. Han fortalte, blant annet, at han alltid synes det er kjekt å spille i Ravnedalen, men det eneste negative er at det alltid er så kaldt der. Det var det tydeligvis også denne gangen, for det virket som om det tok en stund stund før han ble ordentlig varm. Men når han først ble varm, tok konserten seg virkelig opp. Den ble bedre og bedre, jo lengre den varte! Det toppet seg helt til slutt, med de tre ekstranumrene. Da stod stemningen «i taket». Sytten låter på nokså nøyaktig en time var akkurat passelig. Alt i alt en fin konsert med Jonas Alaska!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s