Metalworx åpnet Norway Rock 2018

Tekst og foto: Stine Hommelsgård

I et støvfullt telt på sletta i Kvinesdal blir hele Norway Rock erklært åpnet av selveste Metalworks, et 80-talls coverband fra Kristiansand.

DSC_3881

Bandet består av vokalist Bernt Fjellestad, Jonkis Werdal på bass, Andreas Vågane på gitar, Jan Willy Drummerman Aaraas på trommer og Pål Olsen på gitar.
Disse gutta spiller også sammen i Guardians of Time som slipper ny plate i år som heter «Tearing up the world».

Det er litt glissent med folk i begynnelsen, men etter bare en sang begynner publikum sakte men sikkert å dra seg ned til Lemmy Stage. Jeg innser fort at å stå i fotografpiten er bare for de tøffe og de har ikke kommet halvveis i Welcome to the Jungle engang før ørevoksen begynner å renne.

DSC_3888

Energinivået er ekstremt høyt og før jeg får stilt inn fokus på kameraet er motivet for lengst på den andre enden av scenen.

80-talls hitene kommer en etter en. 10 000 Lovers, Long Live Rock’n’Roll og I was made for Lovin’ you for å nevne noen. Det er god stemning i teltet og på sletta i sola er det fullt av folk som sitter og nyter konserten.

Vokalist Bernt Fjellestad vet hva han holder på med og stemmen hans bærer helt opp til campen og tilbake igjen. Under Judas Priest hiten Breaking the Law ser jeg den første publikummeren som headbanger. Da er vel Norway Rock offisielt i gang?

Det kommer flere og flere mennesker til teltet og under vokalistens hyllest til damene (Here I go Again) i publikum, har headbanging gått over til allsang. Om det bare var damene som ble sjarmert, er jeg faktisk litt usikker på. Jeg observerte en bikergjeng som stod og holdt rundt hverandre mens de svaiet i takt med musikken. 

Under sangen Number of the Beast kommer jammen Eddie ut på scenen også. Skummel eller ikke, publikum fikk seg en god latter!

DSC_3975
Eddie – maskoten til Iron Maiden

Metalworx er gøy. De tør å være ekstra. Kostymene er gjennomført. Sminken er skrekkelig og gutta er svette. Den røde stringtrusa på bassen til Jonkis og den uforklarlige bulen i buksa til Pål. Kan det bli bedre?

De avslutter med We’re not gonna take it og You Shook me og jeg tror de aller fleste allerede gleder seg til de skal avslutte showet på lørdag kveld.

DSC_4005
Høy partyfaktor under konserten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s