Intervju med Big City på Norway Rock 2018

Av Stine Hommelsgård og Tanja Irene Søyland

Vi har tatt en uformell prat med Big City som for tiden er aktuelle med ny plate – Big City Life.

I et klamt telt backstage møtte vi Daniel Olaisen gitar (Scariot, Blood Red Throne, ex-Satyricon) , vokalist Jan Le Brandt vokal (Memoria Avenue, Northquake), Frank Ørland gitar (ex-Scariot, ex-Harm), Miguel Pereira bass (Withem) og Frank Nordeng Røe trommer (Withem, Maraton)

Big City Intervju_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_001
Daniel Olaisen. Foto: Stine Hommelsgård

De kunne blant annet fortelle at ny plate – Big City Life, blir en dobbelt-CD med ny skive pluss Wintersleep fra 2013, siden den aldri offisielt ble gitt ut i fysisk format.

-Man må gjøre litt spesielt utav det hvis en skal få solgt noe i da, så dette blir en dobbel digipack med kul layout, forteller Daniel.

Om oppkjøring/innspillingsprosessen kan Daniel fortelle at alle har spilt inn i hvert sitt studio. Første gang de var samlet var for en hektisk helg for noen måneder siden, da skulle de rekke øve, spille inn video og bli kjent med hverandre. Kort tid etter gjorde de sin første gig i Vennesla, releasekonserten til Big City Life, der de fikk med Communic som support.

-Det var bra oppmøte, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Vi skal også spille på Buhølen i august og Rock The Boat i september.  -Vi fikk skvist oss inn der selv om de var fullbooket, sier Daniel lurt. Vi er faktisk fullbooket hver måned fremover nå. Det er viktig når en har gitt ut ny plate å støtte den og spille masse live.

Big City Intervju_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_002
Fra venstre: Frank Nordeng Røe, Frank Ørland, Jan Le Brandt, Daniel Olaisen og Miguel Pereira , Foto: Stine Hommelsgård.

-Det er et lite handicap at vi bor så spredd, så vi må virkelig gunne på med øving før konsert, sier Brandt. Alle har jo familier, så det blir ikke så mye tid til jevne øvinger. Man må heller bare møte foreberedt til øving, så går det stort sett bra.

Når vi spør om de har umiddelbare planer om flere utgivelser, sier Daniel at de ikke kommer til å stresse med en skive hvert år. Det holder i haugevis med denne nye dobbeltskiva.
-Når høsten kommer, skal jeg sette meg ned og se om inspirasjonen kommer.

Avslutningsvis sier Big City at nå er det på tide å sette Norge på kartet i denne sjangeren også. Det er så mange band som spiller klassisk heavyrock, så det er litt om å gjøre å skille seg mest mulig ut. De synes musikkanmeldere er gode til å høre de ekstreme tingene som for eksempel shreddingen til Frank, at de har tett lydbilde, mye vokal og tighte trommer. De er inspirert av de gamle, men har en egen sound.

-Vi gjør ikke dette for penger, men det er en lidenskap. Vi er en bra gjeng som fungerer godt sammen. Støtt norsk heavyrock, ha det gøy og kjøp merchen vår, avslutter Daniel med å si.

Big City Intervju_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_003
Foto: Stine Hommelsgård

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s