Stjernemøte med Civil War og Hex AD når de besøkte Buen i Mandal

Civil War og support Hex AD, Buen Kulturhus Mandal 5.9.2015.
Tekst: Geir Rocker Hagen/ Foto: Svein Erik Nomeland

Denne septemberkvelden var det duket for skikkelig hardrock på klubbscenen i Buen Kulturhus. Svenske Civil War gjestet Sørlandet og Mandal, dagen etter de spilte på Brynerocken på Jæren.

Civil War_2015©Artistfoto.no_059
Civil War sammen med Victoria Hille fra bookingbyrået  Black Diamonds

Dette var de to eneste Norgeskonsertene i denne omgang. Civil War startet opp etter at fire av medlemmene i bandet Sabaton valgte å hoppe av Sabatons harde turnekarusell, for å få mer tid til familie. Det varte ikke lenge før Civil War var et faktum.

De fikk med seg den velkjente sangeren Nils Patrik Johansson på laget. Ikke lenge etter gav de ut en EP og gjorde sin første konsert på Sweden Rock Festival.

Civil War_2015©Artistfoto.no_044
Keyboardist Daniel Myhr poserte villig etter konserten, sammen med Anne Marie Svenningsen, som solgte merch for bandene.

Nå er det ikke lenge siden de gav ut sin andre fullengder Gods And Generals. Vi fikk servert låter fra begge albumene under konserten. Lyden var eksepsjonelt bra og lysshowet likeså. Det var langt ifra utsolgt på Buen denne kvelden, men alle de som møtte frem fikk servert en solid dose hardrock med heftige riff, fengende melodier og allsang.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

De stilte uten bassist men til gjengjeld to gitarister som avfyrte briljerende solier. Den ene gitaristen feiret attpåtil bursdag i Mandal. Hvorfor ikke klubbscenen var full denne kvelden vites ikke, men både lokale og utenbys publikummere oppfordres herved å støtte opp om konserter som blir arrangert.

Civil War_2015©Artistfoto.no_065
Marie Svenningsen, Victoria Hille og Geir Roger Hagen

Det er ifølge arrangørene Black Diamond Music flere konserter som planlegges i Mandal i tiden fremover. Vi i artistfoto.no fikk god tid til en prat med Civil War etter konserten. Både trommis Daniel Mullback og keyboardist Daniel Myhr var veldig fornøyd med de tilstedeværende publikummernes innsats foran scenen, til tross for at det godt kunne vært flere.

Civil War_2015©Artistfoto.no_038
Geir Rocker Hagen hadde en prat med den legendariske trommeslageren Daniel Mullback fra tidligere Sabaton, men nå Civil War.

Vi legger til at Larvikbandet Hex AD varmet opp før Civil War inntok scenen denne kvelden. De bød på litt mer doomaktig metal. Vi i artistfoto.no takker for en flott konsertopplevelse og gjentar igjen oppfordringen om å stille opp på konsertarrangementer som dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s