Koransje fremførte ukjent ABBA låt på Sjøboden

Sted: Sjøboden Live Scene 13.3.2015 , Tekst, foto og film : Svein Erik Nomeland

Koransje er et relativt nyoppstartet blandakor som fremfører låter fra det gode 70-tall og videre.
Koret er fra Mandal og teller 35 medlemmer.
Sjøboden har en liten scene i et lite lokale, og det var spennende å se hvordan dette skulle gå til, fredag 13. mars 2015.

Koransje_2015©Artistfoto.no_023
Et lite utsnitt  fra Koransje, som ble etablert for bare et år siden

Scenen ble som ventet fullstappet. Av publikum telte vi ca. 25 stykker, men tross få publikummere leverte Koransje en bra konsert, og skapte topp stemning.
Vi kunne tydelig se sanggleden til kormedlemmene, og slikt smitter umiddelbart videre på publikum, som ikke uventet ba om mer etter endt konsert. Det ble kjørt ekstranummer, etter skikkelig trampeklapp.

Dirigent Per Ivar Søbstad fortalte at han hadde hørt i diverse fora at ABBA hadde fremført en ukjent sang på en eller annen konsert, og at sangen aldri hadde blitt utgitt i sin helhet på plate.

Koransje_2015©Artistfoto.no_012
Dirigent Per Ivar Søbstad

Etter å ha forhørt seg litt rundt, viste det seg at det fantes en bootleg av sangen i England. Kopi av denne klarte Søbstad til slutt å få tak i.
Han fortalte videre at tapen var av svært dårlig kvalitet, men god nok til at man kunne nøste frem notene, og til å fremføre en sang med koret.
Sangen heter ”Just like that” og er lagd i 1982. Sounden er helt tydelig ABBAs, og av svært høy musikalsk kvalitet, slik vi kjenner fra resten av materialet til ABBA.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vil du høre hele ABBA – låten, må du stille på neste konsert med Koransje. Det ble ekstra bra når lydtekniker Per Bertrand Aanonsen kjørte på med ekstra ekko på låten, som ga en fetere ABBA -sound, helt slik det skal høres ut.
Fett som fy, og du verden for en hyggelig kveld på Sjøboden!
Du kan høre 20 sekunder av den ukjente ABBA låten på kvalkaden under her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s