Hanne Leland med releasekonsert »Hos Naboen»

Hanne Leland innbød til releasekonsert for sin nye cd Honest på «Hos Naboen» fredag 25.4.2014. Plata er innspilt med fult band, men på releasekonserten presenterte hun en akustisk versjon av plata, kun hjulpet av Tor Ludvig Wårøy på gitar og koring.

Nå har jeg aldri vært noen stor fan eller lytter av countrymusikk, så her tar jeg forbehold om at det er jeg som har misforstått: Men, for meg, ble dette for sukkersøtt og naivt. Det kunne også virke som om Leland var nervøs for konserten, for det ble litt surt og rotete noen ganger. Lyden på «Hos Naboen» var heller ikke god, men det må nok lokalet ta mye av skylden for!

Hanne Leland_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Lite troverdig
Det er ingen tvil om at Hanne Leland har talent og en fin stemme, og hun fremfører mange fine melodier! Men for meg fungerer det ikke, jeg kjøper ikke totalpakka: Jeg får bare ikke tekster om svik, motgang og de store spørsmålene i livet til å passe med den lyse, lystige og ungpikeaktige stemmen disse tekstene presenteres med. Og Leland er jo ung, så det er vanskelig for henne å fremstå på noen annen måte. Men, for meg, blir det ikke troverdig at et ungt menneske formidler livserfaringens visdom… Det er for lite «hjerte og smerte» i stemmen hennes, hun trenger nok litt mer tid, og slitasje, før dette blir troverdig!

Hanne Leland_2014_©Copyright.Artistfoto.no-002

Jeg ble også sittende igjen med følelsen av at Leland hele tiden la begrensninger på stemmen sin for å få den til å passe genren, at hun rett og slett måtte holde igjen. Det virket absolutt som om potensialet for mer trøkk var til stede. Muligens hadde stemmen hennes kommet bedre til rette i en annen genre? Uansett, mitt inntrykk etter releasekonserten var at, dette ble fryktelig naivt og sukkersøtt.

Bedre på plate
I ettertid har jeg hørt gjennom Hanne Leland sin plate Honest noen ganger. Og med fult band som backing, låter låtmaterialet mye bedre. Det blir mer trøkk og hun slipper stemmen sin litt mer fri. Men jeg er fremdeles like skeptisk til tekstene og artistens troverdighet i fremføringene av disse! Det blir litt for naivt, rett og slett! Men musikalsk sett, synes jeg at det fungerer mye bedre med fult band på cden, enn det gjorde live, hvor hun kun ble backet av akustisk gitar og koring. Og med Lelands talent, er jeg sikker på at vi får høre mer fra henne! Så jeg håper på å se henne opptre med fult band en gang!

Følg oss på Facebook og bli oppdatert fra konserter og festivaler!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s