Variert vinterfestival i Mandal!

Mandal vinterfestival 2015 bød på noe for enhver smak! Artistfoto fikk i år med seg de fire kveldskonsertene festivalen bød på. Godt oppmøte, gode artister og et fornøyd publikum skapte god stemning!

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lars Bremnes med band
Konserten med Lars Bremnes ble en hyggelig overraskelse! Bremnes og band framførte en fin miks av gamle slagere og nye sanger fra en plate som kommer ut i begynnelsen av mars. Personlig synes jeg at Lars Bremnes primært utmerker seg når det gjelder det tekstmessige, han har en rekke flotte livsbetraktninger- og hverdagsbeskrivelser. Musikalsk skiller han seg ikke ut i like stor grad, men det er godt håndverk. God dialog hadde han også med publikum. Høydepunktene var gamle slagere som «Jon har fådd sæ dame», «Å kunne æ skrive» og «Fiolinan». Mandal bibliotek viste seg også som et uventet bra konsertlokale!

Lars Bremnes_2015_©Copyright.Artistfoto.no-010
Lars Bremnes

Tønes med band

Neste konsert ut var Tønes og band på Klubbscenen. Tønes er jo kjent for sin blanding av skjemt og alvor. På konserten under vinterfestivalen var nok hovedfokus på de mer alvorlige sangene fra Tønes’ repertoar, noe som virket som ikke var helt etter forventningen til store deler av publikum. De fleste sangene var fra Tønes to siste plater Sån av Salve og Vindbrest, to strålende album! Personlig synes jeg at Tønes er på sitt beste når han er mer alvorlig og «seriøs», jeg har ikke like mye sans for de mer trivielle hverdagsbetraktningene hans. I så henseende var jeg nok på kollisjonskurs med majoriteten av publikum. Til tross for at artisten selv virket litt mistilpassa, synes jeg likevel at Tønes med band leverte en strålende konsert hvor høydepunkt fulgte som perler på en snor: «Lygn og lort», «Dråba i sjøen», «Spør meg», «Lyset i mørket», «Indianara» og «Villspor». Fantastiske låter og alt i alt en super konsert!

Tønes_2015_©Copyright.Artistfoto.no-004
Tønes leverte en god konsert

SILyA & the Rapscallions

For mange var nok SILyAs konsert i Storsalen kveldens høydepunkt. Det er ingen tvil om at hun er en energisk og dyktig entertainer og det er i utgangspunktet kult med blåserrekke. Men for meg ble konserten med SILyA & the Rapscallions kveldens nedtur. For meg ble det for mye visvas og fjas mellom sangene, i tillegg til at låtmaterialet hennes er kjedelig og arrangert på en slik måte at det, med et par unntak, blant annet en swingende 70-talls gitarriffdrevet discolåt, ble fryktelig monotont. Det var rett og slett en kjedelig konsert! Mest imponert ble jeg over paret som danset swing bakerst i lokale. De var utrolig dyktige, skikkelig show! Det må imidlertid sies at jeg nok en gang antakelig var uenig med majoriteten av publikum, de aller fleste virket nemlig svært fornøyde med SILyA og compani!

SiLyA_2015_©Copyright.Artistfoto.no-014
SiLyA

Phone Joan

Oslobandet Phone Joan avsluttet årets vinterfestival på Klubbscenen. Et helt nytt bekjentskap for meg, jeg har hørt om dem, men aldri før noe av dem. Phone Joan ble for meg festivalens store opptur! Det tok et par sanger, men så slo det inn for fult! Utrolig kult 70-tallstungrockinspirert band! Jeg må vel også innrømme at jeg synes det er utrolig stas med dyktige kvinnelige rockemusikere, selv om det muligens er en politisk ukorrekt uttalelse. Men det får så være! Hele bandet er dyktige og utrolig samspilte. Spesielt imponerte trommeslager Elisabeth Nesset meg, fasinerende dyktig, men også vokalist Carina Moen viste klasse! En utrolig bra showartist! En imponerende konsert, tungt, tett og tøft og et fengende låtmateriale. Konserten med Phone Joan ga virkelig valuta for pengene, de hadde fortjent et større publikum.

Phone Johan_2015_©Copyright.Artistfoto.no-014
Phone Joan var Mandal Vinterfestivals positive overraskelse

Årets vinterfestival var min første, men den ga absolutt mersmak. En flott bruk av Buen kulturhus! Det er kjekt å bevege seg mellom konsertene i husets forskjellige lokaler. Festivalens størrelse og Buens lokaler kledde hverandre godt. Vinterfestivalen ble profesjonelt avviklet, den var godt besøkt og det så ut til at publikum koste seg! Vi gleder oss til neste år!

En kommentar om “Variert vinterfestival i Mandal!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s