Slippfest med Georg på Håndverkeren

Sted:Håndverkeren, Tekst: Bror Olav Andreas Skrede, Foto/ film: Svein Erik Nomeland

Georg slapp sitt andre album, Breathe: Inhale/exhale, på Håndverkeren lørdag 7.3.2015. Det ble en fest, både for artist og publikum.

Support: Eline Høyer

Før Georg entret scenen, presenterte Eline Høyer fire egenproduserte låter, «Made of Gold», «I want let you go», «I´ve told you» og «Drunken lover». Det var absolutt en positiv opplevelse, og på sitt beste, synes jeg at Eline Høyer kan minne litt om Ane Brun. Både hvordan hun høres ut, men også hvordan hun bruker stemmen sin som et instrument. Høyer fremstår som en trygg og dyktig artist og låtskriver, men spørsmålet er om hun har det lille ekstra som må til for å slå igjennom?

Georg

Jeg registrerte at en av de faktorene som ble lagt mye vekt på i forhåndsomtalen av Georgs nye album Breathe: Inhale/exhale, var at Thom Hell hadde produsert plata. Jeg rakk å høre gjennom plata tre ganger på WiMP før lørdagens konsert, og må nok innrømme at jeg var ganske skuffa. For meg har Thom Hell satt et for tydelig preg på plata. Det er nesten som å høre en av Hells egne plater, og det synes jeg dessverre at er litt kjedelig.

Georg-1_2015_©Copyright.Artistfoto.no-007

Overraskelsen var derfor stor når konserten startet. Dette var en helt annen sound, mye røffere og mer rufsete. Og det kledde Georgs musikk mye bedre. For meg yter rett og slett ikke plata Georgs musikk rettferdighet! Sterke ord, kanskje, men jeg opplevde musikken adskillelig bedre live, enn slik den fremstår på albumet! Denne opplevelsen blir bekreftet når jeg igjen har hørt igjennom plata. Dersom jeg var Georg, ville jeg ha funnet meg en ny produsent!

Georg-2_2015_©Copyright.Artistfoto.no-007

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hva så med musikken presentert live på Håndverkeren lørdag 7.3.2015? Mange deilig triste og melankolske sanger, fine melodier og tøffe arrangementer. Og til tider veldig vakkert! «Breathe. Slowly.», «Saturday» og «Last day of July» er virkelig noen perler. Så hva kan man si? Kjøp gjerne plata, men sjekk også ut Georg live! Lørdagens release-konsert var en flott forestilling, noe også et engasjert publikum lot til å mene.

Så langt jeg fikk med meg, spilte Georg følgende på lørdagens konsert:

1. Saturday (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
2. Miles and miles away (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
3. I will (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
4. They want you (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
5. Water breaking through (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
6. Breathe. Slowly. (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
7. There is a light (Snow has yet to come, 2013)
8. The last supper (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
9. So afraid (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
10. Rainy Days (Snow has yet to come, 2013)
11. Crosscountry (Breathe: Inhale/exhale, 2015)
12. Winter Leaves (Snow has yet to come, 2013)
13. Last day of July (Breathe: Inhale/exhale, 2015)

Ekstranummer:
14. Ithaka (Snow has yet to come, 2013)
Se sangen Ithaka live fra Sjøboden Live Scene i Mandal 8/3 2015 under her:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s