Tommy Tokyo på Sjøboden i Mandal. Foto: Svein Erik Nomeland

Tommy Tokyo

Lørdag 21.2.2015 besøkte Tommy Tokyo Håndverkeren. Jeg «oppdaget» Tommy Tokyo i forbindelse med hans forrige plate, We Blister And We Bleed, en plate som jeg har fått utrolig sansen for. I motsetning til de aller fleste av landets plateanmeldere, er jeg likevel ikke like imponert over årets norskspråklige plate Hev Deg Over Det Derre Der, så det var med litt blandede forventninger jeg dro på konsert denne lørdagskvelden.

Av Bror Olav Andreas Skrede 

Tommy Tokyo på Sjøboden i Mandal. Foto: Svein Erik Nomeland

Men hvilken positiv overraskelse jeg fikk! Allerede fra når dørene åpnet en time før konsertstart, var de fleste bordene i lokalet okkupert. Dette var tydeligvis en konsert folk ønsket å få med seg. For en gangs skyld, noe man sjeldent opplever nå for tiden, var det et interessert og dedikert publikum som hadde møtt frem til konsert! Det var nemlig helt stille i lokalet i mens Tokyo fremførte sine sanger, noe også artisten selv flere ganger bemerket og takket for fra scenen. Det er utrolig sjeldent å oppleve en hel konsert uten irriterende forstyrrelser, men det var altså tilfellet på konserten med Tommy Tokyo på Håndverkeren.

Konserten var strålende! Det oppstår en helt spesiell følelse når Tommy Tokyo inntar scenen alene med sin gitar og sine munnspill! Til tross for at det nærmest virker som om han er utilpass med å stå foran publikum, har han en nærmest introvert utstråling! Det blir så nakent og sårbart der han sitter, og fremføringen av sangene er utrolig intense og ektefølte. Men dette er ikke nytt, slik pleier jo Tokyos konserter å være.

Der hvor jeg ved flere gjennomhøringer av Tokyos første norskspråklige plate, Hev Deg Over Det Derre Der, opplever at tekstene kan være vel voldsomme og, til tider, banale, kom sangene mye bedre til sin rett live på lørdagens konsert. Tokyo fremførte en fin blanding av nye og eldre sanger, og slik ble det litt «rom» i mellom de norske tekstene. Følelsen av å få overdose av overtydeligheter og litt billige poeng, som jeg kan oppleve ved gjentatte gjennomhøringer av den siste plata, glimret med sitt fravær. Tokyos tekster fremsto for meg som mye mer troverdige og ekte på lørdagens konsert, noe som skyldes Tokyos utrolig intense og sårbare livefremføringer og kombinasjonen med de engelskspråklige sangene.

Tommy Tokyo (arkivfoto Artistfoto/Sveffe)

Tommy Tokyo er ingen showman eller posør, for han er det tydelig at det er musikken som er det viktige å få formidlet. Det blir aldri blir feil! I kombinasjonen med et supert publikum, ble dette en utrolig flott og unik konsertopplevelse! Vi var heldige vi som fikk være tilstede. Tommy Tokyo befestet virkelig sin posisjon som en av Norges aller fremste musikere, nå også på norsk! Takk også til Håndverkeren som gav oss denne muligheten til å få oppleve Tommy Tokyo.

Så langt jeg klarte å få med meg, fremførte Tommy Tokyo følgende sanger på Håndverkeren 21.2.2015:

1.    Det lille livet – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)
2.   
Hymne til Liv – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)
3.   
Retusjering fraHev Deg Over Det Derre Der (2015)
4.    Mektige Mor (Mighty Mother oversatt til norsk) – fra And The Horse Came Riderless… (2012)
5.   
Hilsen alle dem du svek – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)
6.   
Eventyret ute – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)
7.    Exploitation Picket Fence – fra Smear Your Smiles Back On (2008)
8.    Early Summer (but we all did freeze) – And The Horse Came Riderless… (2012)
9.    Let Us Pray – fra Smear Your Smiles Back On (2008)
10.  Rattlesnake – fra And The Horse Came Riderless… (2012)
11.  Alberta – fra And The Horse Came Riderless… (2012)
12.  Ida – fra And The Horse Came Riderless… (2012)
13.  Far Between Highlights (and further the distance grew) – fra And The Horse Came Riderless… (2012)
14.  If There Ever Was A Paradise – We Blister And We Bleed (2014)
15.  Som ny – uutgitt
16.  Jenta (En dystopisk framtidsversjon) – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)
17.  Tv show – fra Hev Deg Over Det Derre Der (2015)

Av Bror Olav Andreas Skrede 

En kommentar om “Tommy Tokyo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s