Strålende konsert med Paal Flaata på Sjøboden Live scene! Benedicte Gran like så

Paal Flaata på Sjøboden Live scene 18.7.2014
Support: Benedicte Gran
Tekst: Bror »The Terrible» Skrede
Foto: Svein Erik Nomeland

Benedicte Gran
Som oppvarmer stilte Benedicte Gran fra Mandal. Hun åpnet kvelden med fem sanger, fire egenproduserte, før hun avsluttet med en coverlåt, Jason Molinas «Everything Should Try Again». Benedicte Gran har en flott stemme og er god på gitaren. I tillegg har hun også bra låter. Det er ingen tvil om at Benedicte Gran er talentfull. Spørsmålet er bare om hun er spesiell nok til å slå gjennom i «jungelen» av norske singer/songwritere? Uansett er hun en artist jeg gjerne ser og hører igjen.

Benedicte Gran_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001
Paal Flaata
Jeg var en stor fan av Midnight Choir, og var oppriktelig lei meg da bandet ble oppløst i 2004. Jeg likte ikke det første jeg hørte av Paal Flaatas solokarriere, så jeg har, dessverre for meg, ikke viet ham noen særlig oppmerksomhet siden den gang. Med det som utgangspunkt, kom jeg til Sjøboden uten noen særlige forventninger til konserten. Så dum kan man altså være! For en fantastisk konsert Paal Flaata og makker Gøran Grini leverte! Flaata har en fantastisk stemme og en sterk tilstedeværelse i sine fremføringer, jeg kjente med en gang igjen noen av årsakene til at jeg likte Midnight Choir så godt! Det er sårt, vakkert og inderlig!

Det var selvfølgelig ingen ulempe at brorparten av sangene Flaata spilte fredag kveld, var sanger fra Midnight Choir-tiden. Høydepunktene ble mange! Konserten ble avsluttet med «Spirituel», som han alltid avslutter konserter med fortalte han fra scenen, og ekstranummeret «Amsterdam Stranded». Bare disse to sangene alene, var verdt inngangspengene!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Men hele konserten var strålende! Og Midnight Choir-høydepunktene var det, som sagt, flere av. «Mercy of Maria» var absolutt et av dem! (Se video under avsnittet her) Flaatas versjon av «Folsom prison blues» skapte god stemning i publikum. Vi fikk, blant mye annet, også en smakebit fra den nye platen som skal komme i september, mente jeg å høre. Et annet vakkert øyeblikk var fremføringen av Chip Taylors «Angel of the Morning» fra Flaatas siste plateutgivelse. En nydelig sang!

En kommentar om “Strålende konsert med Paal Flaata på Sjøboden Live scene! Benedicte Gran like så

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s