Metal Merchants 2010

Vi tok turen til Oslo for å få med oss noe metal denne helgen i januar. Når vi så programmet, så hadde festivalen klart å få til en bra lineup med kjente og noen ukjente band. Festivalen skiller seg ut fra mengden andre metalfestivaler og tanken med det er bra. Man treffer også et litt annet publikum, og i en årstid det er betraktelig mer stille på festivalfronten, slik at man slipper hard konkuranse fra disse.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Man har gått bakover i tid og funnet frem en del godsaker vi faktisk aldri har sett på en arena i Norge før. Bandene som spilte disse to dagene var : Solitaire, Anihilated, Lamented Souls, The Lamp of Thoth, Tank, Torch, Necronomicon, Dark Quarterer, Slough Feg, Omen.

Lamented Souls Metal merchants 2010 v5
Simen Hetnæs, Lamented Souls

Det ble virkelig en bra konserthelg for de som møtte frem, og det er flere av bandene som leverte så bra at man må ut å handle plater i nær fremtid. Av de beste live opplevelsene denne helgen, så skiller Lamented Souls seg helt klart ut som best på fredagen. Med sine seige rytmer i doomstil og stemmen til Hestnæs, kan ikke hårene på ryggen annet enn å reise seg, og det var en stor opplevelse å se dette bandet live for første gang.

På lørdagen fikk vi bare med oss de tre første bandene, og de to første leverte bra.

Torch Metal merchants 2010 v1

Torch var en av dem, og de må jo kalles legender da de har holdt på siden 1979. De har vært oppvarming for mange større band som blant annet Motorhead og Warlock. Dette var en bra konsert, der vi fikk servert skikkelig god, gammel Heavy metal ala the 80s, og et band i storform.

Lamented Souls Metal merchants 2010 v6
Olav Knutsen, Lamented Souls

Necronomicon var sykt flinke og de toppet denne helgen for oss sammen med Lamented Souls. Et driv vi sjelden har sett, og så samspilte at man nesten ikke skulle tro det var mulig. Hele bandet smilte fra øre til øre, og det smitter på publikum. Trommesoloer og to ekstranummer fikk stemningen i taket og det var litt kjipt da italienske Dark Quarterer gikk på scenen. De begynte svært dårlig med at en forsterker gikk i stykker, og jeg synes bandet virket uforberedt, dessverre. Tempen sank en del, men når man tenkte på de to foregående bandene så ble man bare oppriktig glad igjen.

Necronomicon Metal merchants 2010 v1

Takk til primus motorerene Ronny , Sigurd og Stian. Dette ble en bra konserthelg og vi håper vi får komme tilbake senere.

 

En kommentar om “Metal Merchants 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s