Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

Vivid er blitt en spennende multikunstfestival

Etter at vi dekket historiens første VIVID-festival, har vi i Artistfoto vært store fans av festivalen, og vi prøver å få den med oss hver gang den arrangeres. I år hadde vi heldigvis anledningen til å svinge innom en tur på fredagskvelden.
Av Bror Olav Andreas Skrede

Festivalen har virkelig utviklet seg til å bli en spennende multikunstfestival i løpet av de årene den har eksistert, og det ser ut til at flere også har oppdaget denne «skjulte perlen» av en festival, vi har ikke opplevd så stort publikum på de tidligere VIVID-festivalene vi har dekket. Musikken er selvfølgelig i hovedsetet, med den visuelle kunsten spiller en mer og mer sentral rolle, noe vi i Artistfoto synes er svært spennende.

Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

«Post rock» var en rimelig ukjent sjanger for oss før vi overvar den første VIVID-festivalen i 2015, og ingen av oss kan vel enda kalles oss følgere av genren. Men vi lar oss fascinere. Vi var innom festivalen og Aladdin Scene fredagskvelden, og fikk med oss litt av 417.3 og Aiming for Enrike, i tillegg til hele settet til portugisiske Indignu.

Aiming for Enrike på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Aiming for Enrike på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

For meg er post rock (foreløpig) vakkert og fascinerende i små doser, men en hel konsert/festival fører rett og slett til at jeg overdose, det blir for mange sterke inntrykk. Etter en liten stund, blir det rett og slett for mye å ta inn.

Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

Noe av det mest spesielle, og kanskje det jeg synes er mest fascinerende, med VIVID-festivalen, er samspillet mellom musikerne på scenen og kunstnerne som live-tolker musikken gjennom kunstverk. Produksjonen av verkene vises på scenens bakvegg samtidig som bandene spiller. Det er spennende med de visuelle inntrykkene dette skaper, samtidig som det er med på å skape en overflod av sanseinntrykk, noe som fører til, i alle fall for meg, at det fort blir for mye å ta inn. Likevel er det svært fascinerende, og VIVID er utvilsomt en berikelse for Kristiansands kulturliv!

Indignu på Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Her maler kunstneren «live» under konserten med Indignu. Det vises på stort lerret via kamera. Vivid 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Se sangen «Santa Helena» med Indignu, som vi filmet under konserten:

Årets Program:

Fredag 20.9.2019

Aladdin Scene:
417.3 (RU) – visuals by Mikael Bayrikyan
Indignu (PT) – visuals by Silje Egeland
Aiming For Enrike (NO) – visuals by Vilde Eskedal
Nordic Giants (UK) – visual by Various Artists

Lørdag 21.9.2019

Universitet i Agder:
Spurv (NO)

Vaktbua:
Dualistic (NO)

Aladdin Scene:
Monograf (NO) – visuals by Erik N.S. Aanonsen & Ole Jørgen Reindal
Avast (NO) – visuals by Francesca Bonci
A Swarm of the Sun (SE) – visuals by Jakob Berglund & Peter Wallentin
The Seven Mile Journey (DK)
Long Distance Calling (DE) – visuals by Ingrid Bjørnaali
And So I Watch You From Afar (NI) – visuals by Jonas Magnussen

Se alle bildene vi tok på fredagens konserter:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Arteriet feat. VIVID. a post rock festival: «ELEVEN ARTISTS & ELEVEN BANDS» (27.-29.9.2019)

Artistfoto tok også en tur innom arteriet, hvor utstillingen «ELEVEN ARTISTS & ELEVEN BANDS» ble vist 27.-29.9.2019. Utstillingen viser verkene til elleve lokalbaserte kunstnere som ble invitert til å lage et verk basert på musikken til et av bandene som spilte på årets VIVID-festival. Musikken til VIVID-bandene har inspirert til mye flott kunst innenfor forskjellige genrer. Personlig likte jeg best collagen til Trond Nicholas Perry og skulpturen/instillasjonen til Petter Solberg, men det var mer som falt i smak.

VIVID. ART 2019
VIVID. ART 2019

Kunstnere/inspirasjon:

Pettersen & Baas (NO): 417.3 (RU)
Trond Nicolas Perry (NO): Long Distance Calling (DE)
Nina Björkendal (SE): The Seven Mile Journey (DK)
Nour Kalesh (SY): Monograf (NO)
Elmedin Zunic (NO): A Swarm of the Sun (SE)
Petter Solberg (NO): And So I Watch You From Afar (NI)
Leo Shumba (NO): Dualistic (NO)
Frode Holgersen (NO): Indignu (PT)
Veronica Aaser Lund (NO): Nordic Giants (UK)
Vilde Eskedal (NO): Aiming for Enrike (NO)
Lasse Årikstad (NO): Avast (NO).

Se noen av kunstverkene under her:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er supert at VIVID i samarbeid med arteriet er med på å skape et enda rikere kulturliv i Kristiansand og på Sørlandet. Arteriet er en liten perle av et galleri, lokalisert på Lumber i Vågsbygd. De er flinke til å plukke kunstnere, utstillingene der er alltid interessante og spennende! De fortjener virkelig mer oppmerksomhet og flere besøkende på sine utstillinger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s