Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Canal Street 2019 – Sommerens høydepunkt i Arendal

Artistfoto sjekket stemningen på årets Canal Street festival i Arendal og for en opplevelse!
Festivalen varer fra onsdag til lørdag og vi var så heldig å få være her på torsdagen og halve lørdagen. Sam Eydes plass er en perfekt beliggenhet for konserter, spesielt fordi publikum kan sitte i steintrappene. (Som beleilig var på skyggesiden på denne varme sommerdagen.) Torsdagen på årets Canal Street ble en helnorsk aften og for en miks!
Av Stine Hommelsgård

Halie

Førstemann ut på torsdag var den unge nykommeren Halie. Litt glissent med publikum, men er det ikke alltid sånn da, den første konserten på en festival? Folk bruker gjerne litt tid på å være litt sosiale, men da Halie begynte å spille, begynte folk sakte men sikkert å sige til. Dette er popmusikk som fenger og jeg fikk umiddelbare vibber til en annen norsk artist, Sigrid.

Halie på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Halie på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Halie, eller Hannah Emilie Grung som hun egentlig heter, er en ung artist. Med sine 18 år fremstår hun som litt usikker når hun prater mellom låtene. Det er litt fnising og «gjemme ansiktet i hendene» tendenser, men alt det forsvinner når hun begynner å synge. Hun oppfordrer publikum til å trekke frem foran scenen, men vi får ta været i betraktning her. Det var nok mange som søkte seg til skyggen på denne usedvanlige varme dagen. Uansett, en fantastisk konsertopplevelse med en ny og spennende artist.

Black Debbath

Vi hopper lett og ledig fra melodiøs pop til norsk heavy metall. Prisen for det feteste mikrofonstativet går herved til Black Debbath! Ut på scenen kommer en gjeng i lårkorte dongerishorts, hudfargede trøyer med tatoveringer og frekke boots.

Black Debbath på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Black Debbath på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Black Debbath har en fantastisk evne til å kommunisere med sitt publikum og spøkene sitter løst. Egil Hegerberg snurrer til og med i gang en quiz med 20 spørsmål. Tilfeldigvis er svaret «Arendal» på alle.

Black Debbath på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Black Debbath på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

De fremførte til stor glede for publikum mange av sine gamle hiter som «Pappa lukter tusj», «Den femte statsmakt», og «Pils». På sistnevnte ble publikum invitert til allsang og de var ikke særlig vanskelige å be.
Det skal nevnes at jeg snudde meg i et par minutter for å prate med en gammel kjenning og da jeg vendte blikket bort på scenen igjen hoppet vokalisten på en hoppestokk mens han holdt et slags fyrverkeri med røyk i hånda. Jeg mener, hvorfor ikke?

Gåte

Neste på programmet er det norske folkerockbandet Gåte. Denne konserten har jeg gledet meg så vanvittig til. Første gang jeg ble introdusert til dette bandet var i 2003 på en studentkonsert i Kristiansand. Gåte kommer på scenen og det er eksplosivt fra første sekund. For en energi på alle sammen! Gunhild Sundli ser ut som en gresk gudinne, og man må få lov å påpeke at hun ser smashing ut som nybakt mor.

Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Jeg får høre fra noen publikummere at lyden fra lydteltet og bak mot serveringen er ganske dårlig. De kunne nesten ikke høre hva Gunhild sa når hun pratet mellom sangene. Foran scenen derimot, var lyden upåklagelig.

Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Alle medlemmene i Gåte er ekstremt teatralske på scenen og Sveinung Sundli på fele har spesielt mange fakter og utrykk i ansiktet. Det er en fryd å se på. Og ikke minst høre på! De spilte en del sanger fra sitt nye album «Svevn», men gamle hiter som «Iselilja», «Sjå attende» og «Bendik og Årolilja» ble også tatt med.

Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Gåte på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Se alle bildene fra konserten med Gåte under her:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

deLillos

Kveldens siste band er norske deLillos. Kontrasten er stor og jeg må smile litt for meg selv da bandet kommer på scenen, gitaristen kommer slentrende med en kaffekopp i hånda. Dette er laidback og disse herremennene vet hva de holder på med.

DeLillos på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
DeLillos på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Lars-Lillo Stenberg er utrolig karismatisk på scenen og selv om han glemte teksten på superhiten «Jeg vil ut», så gjør det ikke noe. Han bare spurte gitaristen hva teksten var og begynte på nytt. Som om det var noe problem! Da de snurret i gang «Kokken Tor» eksploderte publikum og allsangen kunne høres helt til Grimstad. Jeg fikk dessverre ikke med meg hele konserten, men jeg er sikker på at de etterlot seg publikummere på Canal Street i et særdeles godt humør.

OnklP

På lørdag var det OnklP sin tur til å underholde Arendal. Kveldens konsert var i Pollen, også en fantastisk beliggenhet. Litt skummelt at det ikke var satt opp gjerder mot vannet, men man får vel regne med at folk kan passe på seg selv. Det var mange foreldre som stod med sine unge lovende blant publikum denne kvelden. OnklP, eller Pål Tøien som han egentlig heter, leverte et fyrverkeri av en konsert. Lenge siden jeg har sett så mange mobiler snappe og filme på en konsert. Og creds til kordamene til OnklP. Utrolige dyktige begge to!

OnklP på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
OnklP på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Nico &Vinz

Lørdags headliner var selveste Nico & Vinz. En rapduo fra Oslo som består av Nicolay Sereba og Vincent Dery. Disse gutta kan lage show! De løper og hopper rundt på scenen med en vanvittig energi. Ekstra fint at de har live band og ikke playback på musikken. De fremførte mange av sine gamle hiter som «That’s how you know», «In your arms» og «Am I wrong».

Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Det er ikke til å stikke under en stol at kveldens konsert var myntet på de yngre, men hvis man kikket bakover i publikum virket det som om hele Arendal kommune var tilstede. Pollen var fylt til randen og stemningen var magisk.

Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

De kunne også avsløre at de har vært i studio og laget ny plate, som endelig er ferdig. Da har vi noe å glede oss til! De avsluttet med superhiten «If I’m wrong».

Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård
Nico & Vinz på Canal Street, Arendal 2019. Foto: Stine Hommelsgård

Så da folkens, da er det bare å glede seg til neste års festival!

Se alle bildene fra årets Canal Street Under her:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s