Tønes til en tilnærmet fullsatt Café Generalen!

Tønes, eller Frank Tønnesen om du vil, har nok en gang besøkt Ravnedalen og Café Generalen. Fredag 12.7.2019 vartet Tønes og hans band opp med en flott konsert for et entusiastisk publikum.
Av Bror Olav Andreas Skrede

Tønes er en veletablert artist med en trofast tilhengerskare i landsdelen, noe hyppige konserter i området vitner om.  fikk publikum det de hadde kommet for. Tønes og hans band var i strålende form og presenterte høydepunkt som perler på en snor.
Tønes er en sammensatt artist, med alt fra underfundige skråblikk på hverdagslivet, via kjærlighetssanger til dype eksistensielle tekster om tilhørighet, ensomhet og utenforskap. På Café Generalen fikk vi litt av alt. Vekslingen mellom det humoristiske og det alvorlige var med på å holde publikum i ånde.

Tønes_2015_©Copyright.Artistfoto.no-004
Tønes. Foto: Svein Erik Nomeland (arkivbilde)

Det var ingen tvil om at Tønes’ morsomme hverdagsbetraktninger gjorde stor suksess hos publikum, hans unike evne til å beskrive bagateller, særheter og uvesentligheter, som i sangene «Fluene», «Ikkje mogna», «Sånn koga eg» og «Bjørnar Vigeland» fikk god respons.
Personlig er jeg mer glad i hans mer «alvorlige og seriøse» sanger, og med sanger som «Indianara», Dråba i sjøen», «Lygn og lort» og «Lyset» fikk også jeg hva jeg kom for! Under fremføringen av «Lyset» var stemninga så intens, at man kunne ha hørt en knappenål falle til bakken. Selv ikke måkene som overvar det meste av konserten ga lyd ifra seg.
Alt i alt en strålende kveld på Café Generalen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s