Måkeskrik leverte nok en gang!

Tekst og foto: Bror Olav Andreas Skrede

Enda en gang leverer gjengen bak Måkeskrik en vellykket festival: Kjempevær hele helga, hyggelig stemning, bademuligheter, korte køer til bar og matutsalg og masse variert og spennende musikk. Hva mer kan man ønske seg? Det eneste som mangler er at flere folk oppdager festivalen, det hadde den fortjent.

I Am K_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_003
I Am K var en av artistene

Are You Having Fun Yet hadde æren av å åpne årets festival. Et spennende bekjentskap med lokal forankring, vi garantert kommer til å høre mer ifra. Det ble litt ensformig i lengden, musikalsk sett, men med et bredere repertoar, kan dette bli veldig bra! Whales & This Lake var også et interessant nytt bekjentskap. Spennende musikk, men størst inntrykk gjorde den utrolig energiske vokalisten, full fart hele tiden. Årets nedtur, for undertegnede, var Daniel Kvammen. Han hadde med seg et solid band og de leverte varene. Problemet var bare at det ble alt for likegyldig og glatt, totalt uinteressant. Kvammen hadde passet bedre som bakgrunnsstøy på Sommer på Torget eller et liknende arrangement, spør du meg. Heldigvis hadde fredagen andre artister som leverte varene!

Daniel Kvammen_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_01
Daniel Kvammen leverte likegyldig og glatt

Sibiir leverte et tungt, suggererende og mørkt sett. Utrolig tøft og fett! Dagens høydepunkt var likevel utvilsomt Skambankt, som avsluttet fredagskvelden. Wow, sier bare jeg! Det blir ikke så mye tøffere enn dette.

This Lake_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_002
This Lake var en annen artist på Palmesus

Først ut på lørdagen var Thea & The Wild, virkelig en positiv overraskelse! Flott melodiøs popmusikk og, ikke minst, en fascinerende stemme! I Am K var også en positiv overraskelse! De har utviklet seg mye siden sist jeg så dem, da under navnet Kelvin. Mørk, men utrolig fengende popmusikk. Solskinnet i Bendiksbukta var kanskje ikke det beste stedet for I Am Ks musikk, men de leverte varene! Erlend Ropstad avsluttet Måkeskrik 2018 for min del. (På grunn av andre forpliktelser, måtte jeg dessverre droppe Korrupt og The Dogs, men ryktet sier at de leverte sine saker veldig bra!) Ropstad blir mer og mer rocka for hvert år som går, noe jeg synes kler musikken hans utrolig godt. Og han skuffa heller ikke på Måkeskrik, en solid konsert! Nå gleder vi oss til den nye plata som kommer på nyåret.
Det er utrolig flott at man kan få til en så god og variert festival kun med norske artister! Så får vi bare krysse fingrene for at det blir Måkeskrik i 2019 også, og at flere oppdager denne perlen av en festival!

Thea and The Wild_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_01
Thea and The Wild

Fredag 13.7.:
17:15: Are You Having Fun Yet
18:45: Whales & This Lake
20:15: Daniel Kvammen
21:45: Sibiir
23:15: Skambankt
Lørdag 14.7.:
17:15: Thea & The Wild
18:45: I Am K
20:15: Erlend Ropstad
21:45: Korrupt
23:15: The Dogs

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s