Trolig siste gjensyn med Ozzy Osbourne på en norsk scene! Tons of Rock 2018

Tekst og foto: Millie Steinsdóttir Leirvik

Freser videre femte året på rad!

Det er ikke for ingenting at både hoteller og billetter renner bort når Halden slår på stortromma og inviterer til metallfest!

Helloween_Millies_bilder_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_015
Helloween

For femte året på rad leverer de som aldri før!
Med både legender som Ozzy Osbourne, W.A.S.P., Alice in Chains og Helloween på plakaten, samt mørke fyrster som Gaahl, Marduk og Abbath, var årets line up midt i blinken for hele spekteret. Til og med veteranene i Equinox hadde sin første konsert på over 20 år! Et band festivalledelsen har jobbet like hardt med å få tak i som selveste Ozzy Osbourne. Dette da til fryd og fornøyelse for gamle og nye Equinox-fans.

Gåte_Millies_bilder_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_002
Gåte

Hvis du vil være tidlig ute med hotell, burde du betille rom gjerne ett år i forveien. Dette gjelder ikke bare hotellene i Halden, men helt over svenskegrensa og tilbake til Sarpsborg. Selv benyttet jeg meg av overnattinskonseptet Airbnb for å unngå at kamerautstyr skulle drukne. Så om du er klar for eventyr, men av grunner har valgt bort festivalcamping, er det fremdels gode muligheter for overnatting.

Ozzy_Millies_bilder_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_005
Ozzy i slaget, men vi måtte bruke mobilkamera. Fotoforbud

Både sikkerhetsvakter fra ymse firmaer, helsepersonell, politi og frivillige er å finne blandt de mange festivaldeltakere, noe som gjør at du kan føle deg trygg på tross av alkoholkonsum og dehydrering. Når det kommer til denslags må det sies at utvalget på årets festival, både når det gjelder mat og drikke, var særdeles utsøkt.
Her gjør det ingenting om man er kresen eller vil unngå animalske produkter. Det fantes nemlig vegansk mat blant bodene med hamburgerne, den hele grilla grisen og elgburgeren. Desverre er cashless-systemet noe tungvint, og flere ønsker seg muliget til å bruke Vipps. Hverken kontanter eller vanlig bankkort var mulig å bruke på festivalområdet. En blir tvunget til å kjøpe et cashless-kort til 50 kr som en må fylle på via utomater på området. Til gjengjeld skaper dette noe mindre kø i barene, noe som kommer godt med da det er svært lite tid til å stå i kø eller besøke toalettet mellom konsertene.

Black Debbath_Millies_bilder_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_004
Black Debbath

Når det kommer til Ozzys siste konsert i Norge, var det ikke bare undertegnede som fikk hakeslep. En ting er at presse ikke fikk lov til å fotografere konserten, en annen ting er hvor bra stemmen til mannen på 69 år er. Hele konserten var en fornøyelse! Det er sjuende gangen jeg ser han opptre, og det må nevnes at stemmen hans er langt bedre enn hva jeg har vært vitne til tidligere. Skjønt, kondis og sceneopptreden skrantet for mange år siden, men den forlokkende og unike stemmen hans har absolutt ikke det. Kanskje han, som gode viner, bare blir bedre med årene? Sceneopptreden står Zakk Wylde for, som vanlig. Det lange håret, gitaren med sort og hvit blinkskive som motiv og kjettinger! Zakk opptrådte for første gang som Ozzys gitarist i 1988, og er selvfølgelig på plass da det er den siste turneen de får sammen. For det sørgelige er at man mest sannsynlig ikke får se selveste Ozzy Osbourne på en scene i Norge igjen. Eller, hvem vet? Han mente også på midten av åttitallet at turneringen var over for alltid.

Tons of Rock 2018

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s