Trond Granlund på Søgne Gamle Prestegård. Foto: Svein Erik Nomeland

Trond Granlund besøkte nystartede Prestegårdsfestivalen i Søgne

En ny festival så sist helg dagens lys på Søgne gamle prestegård, Prestegårdsfestivalen. Det er friskt satset av kulturenheten i Søgne kommune å starte opp en festival i en ellers stille musikkperiode, all honnør til dem for det.

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Det virket også som om målgruppa var en litt annen hva som vanligvis er målgruppa for musikkfestivaler, de fleste publikummerne var nok godt over 40, for å si det slik. Men det er positivt med tilbud til den voksne garde også, all honnør til arrangørene.

Trond Granlund_©Artistfoto.no_016
Trond Granlund poserte med sin siste LP, «Tanken er fri»

Fredagens program bar preg av (relativt) lokale krefter med humor som en sentral tråd gjennom kvelden. Festivalen startet med åpning av utstillingen til festivalkunstner Oscar Jansen i kafeen i førsteetasje. Mange flotte bilder, vi anbefaler å ta turen og sjekke dem ut. Utstillinga henger til 8. april.

Se alle bildene fra kvelden under her:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter utstillingsåpningen lyttet festivalen seg opp i kultursalen, hvor scenen var fylt med lun humor i kombinasjon med musikk. Først ut var Olav Grendstad med musikalsk følge, før Bjarne Ormestad, en av festivalens drivkrefter, presenterte Keeperliv. Så fulgte Jan Engervik fra Lindesnes. Hans betraktninger om samliv og hverdagsliv slo godt an blant publikum. Fredagen ble avsluttet med Hovland/Stokkeland fra Egersund, som gjorde et solid inntrykk.

Hovland og Stokkeland_©Artistfoto.no_018
Vi hadde aldri hørt om Hovland/ Stokkeland, men det var et bra førstemøte

Dersom fredagen stod i humorens tegn, var det musikken som var i fokus på lørdag. Tove Bøygard åpnet lørdagens festival. Singer/ songwriteren med røtter i Ål i Hallingdal, leverte en solid konsert, en dyktig artist med mange flotte og sterke tekster om livet generelt og fra arbeidet hennes på gata i Oslo. Konserten ga mersmak, virkelig en artist å sjekke ut!

Tove Bøygard_©Artistfoto.no_014

Etter Bøygard var det Søgnes lokale souldronning Ine Repstad, som entret scenen. Hun hadde mange venner og fans i salen, som satte pris på hennes coverversjoner av ulike soul- og gospelhits.

Ine Repstad_©Artistfoto.no_006
Ine Repstad er fra Søgne og skapte høy stemning blant publikum, denne kvelden på Søgne gamle Prestegård!

Festivalens høydepunkt var utvilsomt avslutningskonserten med Trond Granlund! Jeg husker han godt fra oppveksten på 70- og 80-tallet. Men etter det, har han, bortsett fra noen av sangene fra Kommer tid, kommer råd (2007), liksom gått litt under radaren. Men hvilken artist! Det var fest fra begynnelse til slutt. Granlund og det habile bandet overbeviste stort, og med over 40 år som plateartist, har han nok av perler å ta av. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke lot denne anledninga gå fra meg! Med imponerende 50 år på veien, må vi bare håpe at det blir noen år til, og at vi får se han på Sørlandet snart igjen.

Jan Engervik_©Artistfoto.no_010
Jan Engervik leverte en strålende konsert. Morsomme tekster som alle kan kjenne seg igjen i, er hans varemerke.

En vellykket Prestegårdsfestival, det burde selvfølgelig ha vært litt flere publikummere tilstede, men de kommer nok, dersom det blir nye utgaver av festivalen med et like godt program. Og det får vi krysse fingrene for at det blir!

En kommentar om “Trond Granlund besøkte nystartede Prestegårdsfestivalen i Søgne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s