Barnefilmfestivalen 2018

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede (46) og Sigrid Skrede-Holen (10).

24.-29. april 2018 ble Barnefilmfestivalen i Kristiansand arrangert for 21. gang. Filmfestival er gøy! Det har gått en stund siden siste filmfestivalbesøk, siste gang jeg deltok på filmfestival, var Tromsø internasjonale filmfestival på slutten av forrige årtusen.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018004
Bildet er utenfor kinoen på lørdagen, «Den store familiedagen», hvor det ble reklamert for KuToppen-filmen som kommer til høsten. Foto: Bror Olav Andreas Skrede

Mange år har gått, og nå var det barnefilm som sto på programmet. Så denne gangen tok jeg med meg en tiåring som kunne hjelpe meg med å anmelde festivalen, siden hun passer bedre i filmenes målgruppe enn meg. Tiåringen er så heldig at hun går på skole i Kristiansand, og derfor har hun fått delta på festivalen gjennom skolen også. Blant annet fikk de være med på å lage egen film på filmverksted gjennom festivalen. Det syntes hun var veldig morsomt!

Men tiåringen og jeg fikk også sett noen filmer sammen, hun fikk velge hva vi skulle se. Her er vår vurdering av filmene og festivalen.

Monky

Monkyvar en svensk film som tiåringen så med skolen. Filmen starter med at lillesøsteren til Frank, som trodde hun var en ape, dør. Så dukker det plutselig opp en ape i Frank sin hage. Frank og familien tar med apen fra Sverige til Thailand og slipper den fri i jungelen. Tiåringen synes at filmen var kjempe, kjempe morsom og litte grann trist, den gøyeste filmen hun så på festivalen.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018005

Første mann

Første manner en morsom animert «fotballfilm», hvor steinalderen møter bronsealderen til fotballkamp om land og ressurser. Mye humor, både for store og små og flotte bilder/animasjon. Tiåringen likte også Første mann godt, den var både spennende og morsom, synes hun.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018002
Foto: Barnefilmfestivalen

Gordon & Paddy

Gordon & Paddyer en svensk tegnefilm basert på barnebøkene til Ulf Nilsson. En fin liten historie hvor politisjef Gordon får hjelp av sin nye assistent Paddy til å løse ulike kriminalgåter, både tyveri og forsvunne barn. Det er fine bilder, men historien er litt vel langsom. Befriende med svensk tale, selv om tiåringen ikke er like vant til eller fornøyd med det. Tiåringen synes at filmen var litt treg, men ganske morsom, selv om det var litt vanskelig å forstå all den svenske talen.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018003
Foto: Barnefilmfestivalen

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Den utrolige historien om den kjempestore pæraer en morsom film, som har mange likhetstrekk med Se opp (Up) fra 2009. Jeg får også assosiasjoner til ulike verk av Jules Verne i løpet av filmen. Filmen er både morsom og spennende, og ender selvfølgelig med en happy ending. Tiåringen synes at filmen både var spennende og gøy, det var ikke noe negativt med den.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018007
Foto: Barnefilmfestivalen

Dobbeltrøbbel

Dobeltrøbbelhandler om to tvillingsøstre som har levd adskilt med hver sin forelder det meste av sine liv. De møtes tilfeldig på en sommerskole, og setter ut i livet en plan om å få samlet familien igjen. En morsom og emosjonell film, befriende med tysk tale og tyske kulisser, selv om tiåringen ikke var veldig fornøyd med å lese undertekster. Tiåringen synes filmen var morsom og litt rørende, men det var slitsomt å lese undertekstene. Hun vil ha en dubbet norsk versjon!

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018001
Foto: Barnefilmfestivalen

Nabospionen

Nabospionen var den siste filmen vi så, og vi var nok litt preget av det. Filmens hovedperson AC ønsker å bli ordentlig detektiv, muligens inspirert av sin politimor. Familien flytter til en ny by, og detektiv AC får en ny sak ganske umiddelbart og filmen går med til å løse denne. Det er en fin film med morsomme tegninger, men historien er kanskje litt vel åpenbar og, ikke minst, langtekkelig. Tiåringen synes filmen var litt kjedelig, det skjedde så lite.

Barnefimfestivalen_©Artistfoto.no_2018006
Foto: Barnefilmfestivalen

Vi fikk også med oss en del av Den store familiedagen på lørdagen, det var masse folk både i og utenfor kinoen som både så filmer og fikk med seg mange morsomme aktiviteter utenfor kinoen, blant mye annet var Klara og Mosk fra KuToppen til stede og reklamerte for filmen om dem som kommer til høsten.

For tiåringen og jeg ble årets barnefilmfestival en flott opplevelse, noe vi delte med mange andre store og små festivalgjester. Det var mange fornøyde tilskuere i salen på de filmene vi så.

En kommentar om “Barnefilmfestivalen 2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s