Kvalitetsthrash trakk fullt hus på Onkel Aksel! Aura Noir og Vorbid

Tekst og foto: Stian Veggeland

Vorbid

Det var hyggelig å få konstatert at det altså var dette som skulle til å få folk opp av godstolen og ut på konsert, en solid dose kvalitetsthrash! Vi var så heldige å ha fått besøk av to band i kveld, Vorbid fra Arendal, og Aura Noir fra Oslo. De to bandene representer to litt ulike retninger innen sjangeren, noe som nok ytterligere bidro til det gode oppmøtet i kveld. Onkel Aksel var så godt som utsolgt.

Vorbid_2017©Artistfoto.no_006

Vorbid gjør seg klare til start om lag halv elleve, og etter noe tekniske problemer i starten som førte til at vi måtte vente et kvarters tid, holder de på i om lag en time med sin tekniske og melodiøse thrash. De er mer i slekt med Metallica, Megadeth og Testament enn mer ekstreme varianter som Sodom og Kreator. Bandet består av fire medlemmer, Michael Eriksen på rytmegitar og vokal, Daniel Emanuelsen på sologitar, Jonas Tellefsen på bass og Marcus Gullovsen på slagverk.

Gutta fra Ændal leverer meget bra, og det er en fryd å se og høre den virtuose gitarspillinga. Daniel Ellefsen presterer på høyt nivå her, mens rytmegitarist Michael Eriksen sørger for at det til enhver tid er en vegg av fete riff i lydbildet.

Vorbid_2017©Artistfoto.no_001

I den grad det er noe malurt i dette ellers så velsmakende thrashbegeret, må det være at det helhetlig sett mangler litt driv i konserten, med litt for lange pauser mellom låtene uten noe særlig kommunikasjon med publikum. Det stopper på en måte litt opp innimellom. Men dette er flisespikkeri når man tar i betraktning at vi snakker om unge musikere i en etableringsfase som liveband. Jeg gir en uforbeholden anbefaling om å få med seg Vorbid live hvis man har sjansen.

Aura Noir

Så er det tid for et legendarisk band som aldri har spilt her i byen før. Aura Noir er skikkelige ringrever innen den mer svartkantede thrashen, og har et lojalt publikum som stiller opp på konserter og gir jernet. Det er folk som har reist både fra østlandet og vestlandet for å se dem i kveld. De har beholdt stilen og energien hele veien fra starten av bandet i 1993, og her er det mye gammel blackthrash ala tidlig Venom og Bathory å spore i musikken. Medlemmene i bandet har dessuten vært involvert i flere andre kjente band, som eksempelvis Mayhem, Immortal, Cadaver og Dødheimsgard. Undertegnede har sett Aura Noir live mange ganger opp gjennom årene, og de leverer alltid varene.

Aura Noir_2017©Artistfoto.no_005

Vokalist Carl-Michael «Aggressor» Eide må halvveis sitte på en stol under konserten, siden han skadet beina i en fallulykke for noen år tilbake. Da var han trommis i bandet, men gjør nå istedet jobben som vokalist og bassist. Vokalen er rå og raspende og passer musikken godt.

Nåværende trommeslager Ole Jørgen «Apollyon» Moe, var tidligere vokalist og frontfigur i bandet, men trakterer altså nå trommestikkene. Han i likhet med Aggressor et av de opprinnelige medlemmene i bandet og kjenner låtene ut og inn, så jeg har ikke inntrykk av at musikken er blitt skadelidende av dette, men det må vel sies at Apollyons grimme og arrogante (ment positivt!) tilstedeværelse til tider savnes noe i front.

Gitarist Rune «Blasphemer» Eriksen ble med i Aura Noir i 1996 og har dermed vært med nesten helt fra starten. Han trakterer som vanlig gitaren på imponerende måte, og krydrer musikken med mye interessante detaljer i spillinga, selv om musikken i utgangspunktet er ganske enkelt og primitivt bygd opp. Det er ofte de dyktigste musikerne som også fikser det å spille primitiv metal best…

Aura Noir_2017©Artistfoto.no_004

Lokalet er fullstappa med folk, og det er ikke noe å si på stemninga, der bandet drar gjennom den ene gromlåten etter den andre fra sin mangeårige karriere, og jeg har inntrykk av at de fleste fremmøtte i likhet med meg er mer enn middels godt fornøyd med kvelden!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s