Englene gråt under Black Sabbath på Tons of Rock 2016!

Tekst og foto: Millie Steinsdóttir Leirvik

Himmelens sluser åpnet seg under Black Sabbath- konserten. Ja, selv englene gråt når rockelegendene stod på scenen i Norge for siste gang. Etter alle disse årene, oppleves Ozzys vokal, Iommis riff og Geezers bassganger tungt og vellydende. Under hele konserten oste publikum av nostalgi, men det var heldigvis også mange nykommere å se i folkemengden.
Vi fikk høre låter som siganturlåten ‘Black Sabbath’, klassikeren ‘Iron man’, den mer politiske låten ‘War Pigs’, samt ‘Fairies wear boots’, ‘Behind the Wall of Sleep’, ‘NIB’ og mange flere.

Black Sabbath_2016©Artistfoto.no_002

Vi fikk i tillegg et aldri så lite trommesoloinnslag av trommeslageren Tommy Clufetos, som for øvrig er mannen bak slagverket under denne turneen. Den klassiske avsluttingen med at Black Sabbath går av scenen, hvor de så entrer igjen for å fremføre siste nummer: ‘Paranoid’, følges til punkt og prikke. Dette etterfølges av låten ”Zeitgeist”, spilt over høyttaleranlegget. Det er da det slår en. ‘The end’ står skrevet, stort, over hele bakskjermen.

Dette er, i følge bandet selv, dessverre siste turneen hvor denne trioen står samlet på scenen. En realitet som drastisk endrer stemningen. Etter personlige erfaringer med tidligere Black Sabbath- konserter, vil jeg beklageligvis meddele at dette showet ikke skilte seg ut fra tidligere opptredener. På tross av at dette skulle være en avslutnings-konsert, er det lite som tyder på dette, hvis en ser bort fra beskjeden «The end», ved konsertslutt. Jo, en må innrømme at ekte rockehelter det er de, og undertegnede er takknemlig for at jeg fikk muligheten til å oppleve rockelegendene en aller siste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s