Dette blir litt for ufarlig, men Ingebjørg Bratland leverer bra konsert

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Ingebjørg Bratland er for tiden på Norgesturne og fredag 1. april besøkte hun Kristiansand og et utsolgt Kick. Og med et solid band i ryggen, hadde Bratland publikum i sin hule hånd fra begynnelse til slutt. Stemmeprakten hennes er utrolig. I tillegg er hun også en god melodimaker og en dyktig rimsmed.  Hennes siste plate, Månesinn, har jeg, med stor glede, hørt gjennom en rekke ganger.

Ingebjørg Bratland_2015©Artistfoto.no_009

De fleste av sangene var, naturlig nok, hentet fra den siste plata, som kom ut før jul i fjor. Men hun fylte også opp med noen coverlåter, et par nye(?) sanger og sanger fra hennes tidligere utgivelser, Berre meg og Heimafrå, som hun med stor suksess ga ut sammen med Odd Nordstoga for noen år siden. Det ble en flott konsert, med mye fin musikk og solid håndverk fra scenen. For meg var imidlertid konsertens høydepunkt framføringene av sangene «Stjernene» og «Stål», det var utrolig vakkert!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Dersom jeg skal ha noen innvendinger mot konserten og artisten Ingebjørg Bratland, må det være det at det blir litt ufarlig, det blir litt for trygt og flinkt. Den største sjansen hun tok i løpet av konserten, var å framføre en norsk coverversjon av Jeff Buckleys «Grace» («Nåde»), noe hun, til tross for stor fallhøyde, kom godt i fra. Det var en fin versjon. Men fra en så talentfull artist som Ingebjørg Bratland, er jeg sikker på at vi har mye spennende i vente i årene som kommer. Vi følger spent med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s