Forhåndsomtalene lyver ikke! Luke Elliot er en ypperlig singer/songwriter

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede/ Foto: Svein Erik Nomeland 

Etter slipp av debutalbum og påfølgende strålende anmeldelser, er Luke Elliot for tiden på en miniturne i Norge. Fredag 19.2.2016 besøkte han Håndverkeren i Kristiansand, og han leverte en overbevisende forestilling!

Luke Elliot_Buen_2015©Artistfoto.no_002

Det er tydelig at alle de strålende anmeldelsene Elliots debutalbum, Dressed For The Occasion, har fått her i landet, har ført til at flere har fått øynene (og ørene) opp for den amerikanske artisten. Betraktelig flere enn de som fikk med seg Luke Elliot sist han besøkte Kristiansand, TrashPop oktober 2015, hadde møtt opp på Håndverkeren denne fredagskvelden. All presseomtalen hadde også gjort meg nysgjerrig på artisten, som jeg før konserten kun hadde lest og hørt om.

Anmeldelsene og forhåndsomtalene lyver ikke! Luke Elliot er en ypperlig singer/songwriter. Han har en ekstrem tilstedeværelse og en utrolig kraftig og insisterende stemme. Men først og fremst lar jeg meg imponere av allsidigheten hans! Det er vanskelig å sette Elliot i bås, han veksler mellom flere ulike musikalske uttrykk, nærmest fra sang til sang. Det er dystert, mollstemt og seigt. I tillegg er musikken spekket med referanser til store navn innen musikkhistorien. Personlig fikk jeg sterkest assosiasjoner til Tom Waits og Jeff Buckley, men jeg registrerer også at navn som Bob Dylan, Leonard Cohen, Nick Cave og Bruce Springsteen ofte blir nevnt. Uansett står Elliot fjellstøtt på egne bein, og med et solid band i ryggen ble konserten på Håndverkeren en stor opplevelse. Publikum var også svært fornøyde og ville ikke gi seg før Elliot leverte to runder med ekstranummer.

Etter konserten har jeg brukt en del tid på plata hans, og den blir bare bedre og bedre for hver gjennomhøring. Dette er virkelig en artist det blir spennende å følge i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s