Bergtatt av Mari Boine! Magisk konsert i Ravnedalen

Lørdag 27.6.2015 var det Mari Boine sin tur til å besøke Café Ravnedalen, og for en fantastisk konsertopplevelse det ble! Mari Boine og Ravnedalen kledde hverandre virkelig godt!

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Mari Boine_2015©Artistfoto.no_017

Jeg har selvfølgelig hørt om Mari Boine, men har aldri tatt meg bryet med å høre på musikken hennes, og fikk meg derfor virkelig en aha-opplevelse på lørdagens konsert. For en fantastisk stemmeprakt den dama har! Og for en suveren musikk hun har laget. Mari Boine er en verdensstjerne! Intet mindre.

Mari Boine_2015©Artistfoto.no_001

Jeg skjønner, av naturlige grunner, lite av tekstene, men ut ifra hva Boine fortalte mellom sangene, fikk jeg med meg at de fleste av tekstene behandler temaer som naturen og livet, noe jeg faktisk synes gjenspeiles i musikken. Det var som om musikken pratet til meg(, noe jeg aldri trodde jeg noen gang skulle si eller skrive). Stemningen i dalen var magisk, det var nesten som om Boine legemliggjorde en form for urmusikk, kun akkompagnert av naturens egne åndedrag og hjerteslag, representert ved fuglesang og vannklukk. Jeg ble rett og slett bergtatt.

Mari Boine_2015©Artistfoto.no_010

Med seg på konserten hadde Mari Boine Roger Ludvigsen på gitar og Gunnar Augland på slagverk, og samspillet var upåklagelig. En utrolig vakker konsertopplevelse, spesielt gripende var Boines fremføring av «Mu váibmu vádjul doppe/Mitt hjerte alltid vanker». Da var det helt musestille i dalen og et gledelig tallrikt publikum var tydelig grepet av det de opplevde!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Med en så inderlig og sakral musikalsk opplevelse, var det befriende å oppleve en pratesalig og svært morsom Mari Boine på scenen mellom sangene. Dette må være årets mest magiske konsertopplevelse, det skal bli svært vanskelig å toppe dette! Nok en fantastisk booking av konsertarrangørene på Café Generalen. Det er bare å gratulere!

Mari Boine_2015©Artistfoto.no_011

4 kommentarer om “Bergtatt av Mari Boine! Magisk konsert i Ravnedalen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s