Hunsfest ble en folkefest! Åge Aleksandersen & Sambandet som headliner!

Tekst: Bror Olav Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Med rundt 3000 besøkende, strålende vær, sitteplasser til de fleste og kjente musikere på scenen ble Hunsfest 2015 til en skikkelig sommerfest for de fremmøtte!

Erlend Robstad_2015©Artistfoto.no_017

Med oppdekning til svært mange, god drikke i glassene, korte køer til barer, matboder og toaletter og mange venner og kjente i folkemengden, ble Hunsfest 2015 virkelig til den «Sommerfesten på Hunsøya» som arrangøren annonserte! Det er kjekt med en festivalsuksess, men musikken var ikke nødvendigvis det viktigste for de fremmøtte, og sånn har det dessverre(?) blitt, enten man liker det eller ei.

Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg var første artist ut. Eidsvåg har en rik sangkatalog å ta av, men han klarte aldri å ordentlig engasjere festivalpublikummet. Artisten virket litt uengasjert og uinspirert, og det var kun mot slutten av settet, da Eidsvåg dro sine største slagere, at han klarte å skape noen særlig respons hos publikum.

Bjørn Eidsvåg_2015©Artistfoto.no_005

Erlend Ropstad

Erlend Ropstad var andre mann ut, og heller ikke han hadde noen særlig tiltrekningskraft på brorparten av de besøkende, noe som er veldig synd, for en opplagt Ropstad leverte et strålende sett, mer rocket enn vi er vant til å se ham. Spesielt gjorde en fantastisk hjerterå versjon av «Idiot» inntrykk. Ropstad spilte også to nye sanger, «Som om jeg nesten ikke finnes» og «Det beste vi får til», som begge var strålende og lover bra for den kommende plata vi venter med spenning på. For meg var Erlend Ropstad uten tvil kveldens musikalske høydepunkt.

Erlend Robstad_2015©Artistfoto.no_001

Åge Aleksandersen & Sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet var tydeligvis bandet de fleste besøkende på Hunsfest hadde kommet for å oppleve. Og det startet forrykende! Dette er et band som kan sine saker, og det blir utrolig bra trøkk med først sju, så siden ti, mann på scenen. Det er ingen tvil om at Åge & Sambandet tilhører eliteserien blant norske artister! Publikum likte det de fikk oppleve og var med på notene fra første akkord. Etter en god og lang karriere har Åge Aleksandersen en mengde flotte låter å ta av, så publikum var strålende fornøyd. Jeg gikk imidlertid lei etter hvert.

Åge Aleksandersen og Sambadet_2015©Artistfoto.no_043

Det blir rett og slett for mye av det gode! Åge & Sambandet gjør maksimalt ut av hver sang, men det blir rett og slett smør på flesk, for meg. Det er begrenset hvor stilig det er å dra ut instrumentalsoloer for det de er verdt på hver eneste sang. Vi behøvde ikke «extended versions» av hver eneste monsterhit! I tillegg fremsto etter hvert fremføringene som overregisserte og manglet selv de minste spor av spontanitet, så til slutt ble showet bare irriterende.

Åge Aleksandersen og Sambadet_2015©Artistfoto.no_037

Åge Aleksandersen og Sambadet_2015©Artistfoto.no_032

Åge Aleksandersen og Sambadet_2015©Artistfoto.no_046

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen hadde æren av å avslutte Hunsfest 2015, og det virket også som en god del av publikum var kommet for å oppleve den tidligere Idol-vinneren. Opptredenen på Hunsfest markerte starten på sommerens turne for Nilsen. Selv om artisten leverte en verdenspremiere fra scenen, «Feel so god», ble konserten bare glatt og upersonlig, for meg ble det så totalt uinteressant, at jeg ikke orket å høre mer enn fire-fem sanger før jeg dro derifra.

Åge Aleksandersen og Sambadet_2015©Artistfoto.no_029

Selv om ikke all musikken på Hunsfest falt i smak, er det gledelig at festivalen ser ut til å ha vært en suksess og at vi sannsynligvis får oppleve en ny festival i 2016. Hunsfest 2015 fremstod som en utrolig bra organisert festival, det var sitteplasser til de fleste, gode toalettmuligheter, lite køer og masse festglade mennesker på en fantastisk flott location! Og på toppen av det hele, spilte værgudene på lag! All ære til arrangørene, nå gleder vi oss til neste år!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

En kommentar om “Hunsfest ble en folkefest! Åge Aleksandersen & Sambandet som headliner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s