The Rainmakers skapte fest for fansen med hiter som«Let My People Go-go», i Ravnedalen

Tekst: Bror Olav Skrede/ foto: Svein Erik Nomeland

Torsdag 18.6.2015 besøkte legendene The Rainmakers Café Generalen i Ravnedalen. Det ble tydeligvis en strålende opplevelse for fansen!

The Rainmakers_2015©Artistfoto.no_006
Bob Walkenhorst er en moroklump. The Rainmakers var i storform på Cafe Generalen. Her er vokalist og gitarist Bob Walkenhorst og trommis Pat Tome.

Jeg har ikke noe spesielt forhold til The Rainmakers, bortsett fra at jeg husker dem fra den gangen de hadde en stor hit med «Let My People Go-go», som kom ut i 1986(!). Men bandet har tydeligvis en sterk relasjon til Norge, noe også antall blodfans som hadde møtt opp i Ravnedalen, bar bud om.

The Rainmakers_2015©Artistfoto.no_019

Jeg har sjeldent opplevde et like dedikert publikum som det som var tilstede på The Rainmakers sin konsert! Og det var tydelig at de likte det de fikk høre! Konserten ble også avsluttet med langvarig stående trampeklapp, noe man sjeldent opplever på slike konserter! To runder med ekstranummer måtte bandet returnere for å gjøre, så det var tydelig at fansen hadde en fabelaktig opplevelse! Totalt 24 sanger bestod tilslutt settet av, noe som vel må kunne karakteriseres som bra valuta for inngangspengene!

 

The Rainmakers_2015©Artistfoto.no_021

I følge Wikipedia spiller The Rainmakers en «roots-basert rock’n’roll», noe jeg må innrømme at ikke ligger mitt hjerte spesielt nært. Men uansett om jeg personlig synes at musikken ble litt kjedelig og ensformig i lengden, har jeg likevel ingen problemer med å anerkjenne samspillet, profesjonaliteten og spillegleden The Rainmakers viste frem fra scenen. Det swinget ordentlig av bandet. Konserten hadde selvfølgelig også for meg sine øyeblikk. Spesielt godt likte jeg bandets coverversjon av Marvin Gayes «Baby don’t you do it», den var utrolig stilig! Morsomt var det også med coverversjonen av DumDum Boys’ «Møkkamann». Begge sangene er med på bandet sin siste utgivelse, Cover Band fra 2015. Bandet holder også utvilsomt et høyt artistisk og musikalsk nivå, så det ble en god konsertopplevelse også for meg, som ikke nødvendigvis er en fan av bandet og musikkstilen deres.

The Rainmakers_2015©Artistfoto.no_037

En fantastisk opplevelse for fansen og en flott opplevelse for oss andre! Det er bare å gratulere folkene bak konsertene på Café Generalen med nok en strålende booking!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s