Psyence Fiction på Håndverkeren!

Tekst og foto: Bror Olav Andreas  skrede

Det ble for meg, et spennende møte med et nytt bekjentskap på Håndverkeren 28.2.2015. Jeg har aldri hørt noe av Psyence Fictions musikk tidligere, men jeg likte virkelig det jeg fikk høre denne lørdagskvelden!

Margido & the Posse

Margido and the Posse_2014_2015_©Copyright.Artistfoto.no-001

Først ut var oppvarmingsbandet Margido & the Posse. De spilte fire nummer, to egenskrevne låter, en versjon av Coldplays UFO og et eget arrangement av Ro, ro, ro din båt. De to egenskrevne numrene var de klart beste! Veldig behagelig musikk, laid-back og jazzinspirert. Kult med trompet i besetningen. Imidlertid synes jeg kanskje ikke at tekst og musikk nødvendigvis passet like godt sammen, den ene egenskrevne sangen hadde, slik jeg oppfattet det, et relativt alvorlig tema. Da passer det ikke like godt med den behagelige musikken som ledsaget teksten. Men, uansett, dyktige musikere og behagelig musikk!

Psyence Fiction

Psyence Fiction_2014_2015_©Copyright.Artistfoto.no-001

Som sagt, hadde jeg ikke hørt noe av Psyence Fiction før lørdagens konsert, men jeg fikk meg virkelig en positiv overraskelse! Hvilken kategori musikken til Psyence Fiction kan plasseres i, er ikke lett å si. For meg fremsto musikken akkurat slik jeg liker det, mørkt, dystert og melodiøst. Og ut ifra det jeg fikk med meg av tekstene, virker det også som om de er en viktig del av helheten, med intertekstuelle referanser hit og dit, både i albumtittel, sangtittel og tekstinnhold. Kanskje er dette en form for introvert og intellektuell kunstrock? Jeg likte det i alle fall!

Men nok om det! Jeg opplevde musikken som utrolig fengende og suggererende. Utrolig flotte melodilinjer og drivende rytmer, ispedd ulike former for musikalske eksperiment! Og vokalistens var veldig bra, med en stemme som var mørk, klagende og intens. Veldig kult! Det var mystisk, melankolsk og vakkert, og jeg blir nysgjerrig på hva for et budskap det er tekstene formidler. Ingen tvil, dette bandet må jeg sjekke ut mer av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s