Høyt nivå på årets deltakere i UKM mønstring i Buen

En stor bredde av unge artister fikk vise seg frem på Storsalen i Buen Kulturhus, i regi av UKM Mandal lørdag ettermiddag.
Ungdommens Kulturmønstring har lenge vært med å dra frem lokale talenter fra hele Norge, i mange forskjellige artistiske grener.

UKM 2013-1
Asle Ydestad Tellefsen leste utdrag fra sin egenskrevne roman «Elementets gjenkomst».

Det er et viktig arbeid som gjøres, og uten denne muligheten til å vise seg frem, hadde man kanskje aldri fått frem talentene.

Erik Faber er et eksempel på en som fikk full kredit for sine talenter, da han sammen med bandet S.P.O.N. tok seieren i den nasjonale konkurransen NM i Rock i 1999. Mange kjenner kanskje til Venke Knutson fra Birkeland, og hun var korist i bandet.

NM i rock ble organisert slik at det var en rekke disktriksfinaler rundt om i Norge, lignende slik UKM fungerer. Vinnerne av disse møttes i en nasjonal finale, og det var denne han var med å vinne sammen med bandet sitt. Samme år kom han i kontakt med Sony, og deretter rullet ballen fort.

Dette viser hvor viktig det er å følge opp unge talenter, og la de få prøve seg på det de er flinke i.
Alt det handler ikke bare om band og musikk, men det man faktisk er god på.

UKM 2013-2

I ettermiddag fikk vi blant annet oppleve balltriksing, dans, sportsdrill, filmproduksjon, rockeband, pianospilling og sang. Utøverne holdt et høyt nivå, og et knippe av dem ble plukket ut til å gå videre til fylkesmønstringen i april.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s