Candlemass forhekset Kristiansand

Candlemass albumet Epicus Doomicus Metallicus fra 1986 er fremdeles på topp
3 i platesamlinga mi. Og de 3 påfølgende albumene Nightfall, Ancient Dreams og Tales of Creation er nesten like bra.
Den første konserten jeg så noen gang var i 1990 på Rockefeller med disse fantastiske svenskene. Så å få disse heltene til hjembyen var nærmest litt surrealistisk. Nå må jeg innrømme at de siste platene de har gitt ut ikke har vært lyttet mye til og savnet av Messiah Marcolin på vokal har vært stort. Men jeg hadde store forhåpninger til at den nye vokalisten Mats Leven skulle redusere dette savnet, og det gjorde han i høyeste grad.
Forrige vokalist Rob Lowe fikk sparken tidligere i sommer, noe som var helt på sin plass. Fyren kunne synge, men var verdens kjedeligste frontfigur og jeg opplevde flere ganger at han glemte teksten på sangene. Mats var helt konge, synger fantastisk og er en fantastisk frontfigur.

Candlemass_2012_©Copyright.Artistfoto.no-013

Candlemass har nettopp gitt ut Psalms for the Dead så det ble naturlig nok mye låter fra dette albumet, men heldigvis var det plass til noen klassikere. Av disse var Bewitched først ut, herregud dette er blytung og ondt. Vi fikk også nyte Dark Reflections, At the Gallows End før konserten ble avsluttet med fantastiske Solitude. Selv om jeg ideelt sett skulle hørt flere av de gamle klassikerne var dette helt fantastisk, og bedre lyd tror jeg aldri jeg har fått servert på en konsert før. I am bewitched.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s