John Fogerty leverte hitparade på Odderøya Live 2012

Tekst og foto: Svein Erik Nomeland

Med utrygt vær i ryggen stakk vi til en helg med konserter på Odderøya i Kristiansand.
3-dagers festivalen, Odderøya Live, kjøres på det idylliske stedet Odderøya, tett på Kristiansand med bare 5 minutters gange fra sentrum.

John Fogerty_©Copyright.Artistfoto.no-021
John Fogerty skapte bra stemning med sin hitparade, på sletta

Det var her Quart festivalen tidligere hadde sin storhetstid, før de flatet ut og forsvant.
Med scenen i Bendiksbukta kjøres nå et nytt konsept på andre året, som ser meget lovende ut.

Honningbarna_©Copyright.Artistfoto.no-007
Ellevilt under Honningbarna

Odderøya Live satser i hovedsak på et voksent publikum, men mange av bandene fenger likevel alle generasjoner. Hovedtyngden av folk blir et mer betalingsvennlig publikum, noe som trolig er viktig for å få en festival til å gå rundt i dag.
Onsdag og torsdag var det ca 6000 innforbi dørene, med henholdsvis John Fogerty og Kaizers Orchestra. Fredag var det Roxette sin tur, og vi var vitne til fullstappet arena med hele 8000 besøkende.

Kaizers Orchestra_©Copyright.Artistfoto.no-017
Kaizers Orchestra

Omgivelsene i Bendiksbukta er nydelige og når både vær og alt funker, ble det hele en svært fin opplevelse. Folk satt og smilte og koste seg i sola og nøt sin pils på gresset under de første konsertene.

Det var noe glissent med publikum på de 2-3 første konsertene alle dagene, og dette er vel litt typisk for ”trege” sørlendinger.
Men til forsvar kan det godt være at en del var på jobb, og ikke rakk ut før litt senere. Det er ganske tidlig med konsertstart kl 1630 på ukedager, men for de som møtte opp var det fint.
Dog litt flaut å se nesten tom arena på artister som kristiansanderen Sordal. Han hadde fortjent litt bedre oppmøte til den bra opptredenen, synes jeg.

Jarle Bernhoft-3_©Copyright.Artistfoto.no-004
Vaktene ga vann fra piten, under Jarle Bernhof

Det var utrolig moro å se Raga Rockers igjen. De har ikke forandret seg nevneverdig siden jeg så de sist på Sentrum Scene i 1992. Her fikk vi ingen fiksfakserier med hoppende artister som prøver å lage show.
Kun beint frem norsk rock på det aller feteste, og jeg digger de også for stilen på scenen.
Med legendariske sanger som Noen å hate, Ingen adgang og Slakt, står Michael Krohn godt til den ufjollete, men heller stillestående kalde stilen.

Raga Rockers_©Copyright.Artistfoto.no-010

De sa i 92 at dette var siste konserten og at de skulle legge opp, noe de har ymtet om i alle år, og sist nå. Raga spiller opp når de trenger mer penger, og jeg har ingen tro på at de legger opp når man ser hva de har produsert av ny musikk siden 92, når de først annonserte avskjeden.

John Fogerty lagde hitparade på amfiet, og du verden for en bra stemning det ble.
Han har så mye bra å ta av på sangfronten at det nesten er helt utrolig.
Vi fikk også oppleve mange av sangene han lagde sammen med country rock bandet Creedence Clearwater Revival, som hadde sin storhetstid midt i hippitiden, rundt 1969.

Roxette_©Copyright.Artistfoto.no-001
Roxette fans satt foran ved piten fra tidlig på dagen av, for å stå helt i front!

Roxette avslutten festivalen på fredag og det var også stort. Per Gessle er kanskje Sveriges beste låtmaker og entertainer.
Egentlig liker jeg bedre arbeidet til Gessle fra yngre dager, men det var Roxette som skulle bli det store kommersielle gjennombruddet. Med Marie Fredriksson på laget, har duoen solgt hele 75 millioner plater i verdenssammenheng.
Konserten med Roxette var så som så. Det virket noe spinkelt lydmessig og vokalen var noe dårlig på Marie. Men de ble fort tilgitt, for sceneshowet var solid.

Roxette_©Copyright.Artistfoto.no-026

Per gessle er scenevant og styrte showet i kveld

Det er også sjeldent jeg opplever så supert lys for oss fotografer, og etter tre sanger som var vår avgrensede tid i grava, så hadde jeg lyst å gå direkte bort til lysteknikeren ved miksebordet og gi han et kyss på panna i takknemlighet.

Roxette_©Copyright.Artistfoto.no-018

Fantastisk fin festival vi ikke kan annet enn å anbefale til alle som liker musikken de presenterer.

For annonsering, salg, tips eller andre henvendelser kontakt: post@artistfoto.no

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

2 kommentarer om “John Fogerty leverte hitparade på Odderøya Live 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s