Southern Discomfort 2010, 1349 satt nesten fyr på Kick!

I år gikk festivalen inn sitt åttende år, og vi fikk servert en lineup med både kjente og ukjente band.
På fredagen spilte Ihsahn som hovedheadliner, og In Vain før dem.
Disse bandene var nok hovedattraksjonene for de fleste på fredagen, og det så tilsynelatende ut til at det var betydelig mer besøk denne dagen i forhold til lørdagen..
Aspherium, Goddamn, Black Blood World spilte også, og jeg hadde en fin følelse av hele kvelden.
Vegard Tveitan aka Ihsahn har alltid levert bra, og denne gangen hadde han med seg musikere som aldri hadde spilt for han før. De fikk noen måneder til å trene seg opp, og i kveld fikk de vise hva de dugde til. Gøy å se de unge talentfulle musikerne som ga flatt jern i velkjent Ihsahn stil. Dette stod ikke tilbake for tidligere konserter, nei!

In Vain Southern Discomfort 2010 v1
In Vain

Dette var min tredje konsert med In Vain, og kan ikke annet enn å gi meg helt hen for dette bandet. De leverer som sist meget bra, og det som er så utrolig fett, er at de klarer å få med de viktige elementene fra platene. Nå er de hele seks musikere på scenen, og det betyr en hel del, men det oser respekt av dette velspilte bandet.
På lørdagen fikk både jeg og sikkert flere med meg en bakoversveis-opplevelse over å se det første bandet denne kvelden. Det var litt glissent med folk, og jeg hadde ingen forventninger om bandet Faanefjell, som skulle gå på scenen på Kick.
Jeg fikk i ettertid vite at Faanefjell faktisk hadde sin første konsert sammen, så min innstilling til konserten var derfor ikke uten grunn da de var ukjente for de fleste.
Når de kjører i gang konserten er det første vi møter artister og scene kledd i trollaktig stil. Musikalsk var dette så fengende at de traff meg i hjertet fra første sang. Man klarer også å skape en fin visuell opplevelse som passer bra til musikkstilen, og dette er viktig på en metalkonsert synes jeg.

Ihsahn Southern Discomfort 2010 v2
Ihsahn

Bandet spiller en blanding av folk og blackmetal. Det som også var gjentakende var at vi fikk en symfonisk intro på starten av hver sang, og jeg stusset litt på om det var norsk eller dansk band.
Introene hadde språk på norsk, men det var en dansk vokalist. Etter en oppklaring i ettertid, fant jeg ut at det var den lokale Kim Arly Karlsen og danske Benjamin Jørgensen som startet bandet, derfor tospråkelig.
Bandet overrasket så positivt i helheten, at for meg var det den beste konserten i løpet av helgen.
Å måle krefter mot 1349 og Ihsahn er vanskelig, men totalt sett vil jeg våge å påstå at Faanefjell leverte en bedre totalopplevelse. Til info kommer de med sin første plate i oktober, og har release på Hjørnet i Kristiansand.

Faanefjell Southern Discomfort 2010 v7
Faanefjell

1349 er av en kaliber som man har stor respekt for, og mørkere enn dette skal man lete lenge etter. De er blant grunnstenen innen sin sjanger, og meget respektert.
Frost kommer til sin rett, og her snakker vi om noe hardere enn little drummerboy.
Milde moses, for et tempo og systemet på tempoet er lesbart, men er helt klart for viderkommende. Det er veldig teknisk metal og teatralsk så det holder, så var dette også en svært rik opplevelse.

1349 Southern Discomfort 2010 v1
1349

Ellers denne kvelden fikk vi med oss The Batallion, Manifest og Dunderbeist som også leverte sakene sine bra må man legge til.
En meget vellykket helg for metalfolket, men det var lite folk på Kick lørdagen. Dette er svært bekymrinsfullt når band som 1349 går på scenen. Fredagen var bedre og jeg hadde inntrykk av at de konsertene som gikk på Hjørnet var bra besøkt begge dagene, men så er jo lokalet betydelig mindre også da.
Jeg tror hovedheadlineren på lørdag ikke traff helt, da 1349 ikke appellerer til den vanlige metaler. Det er rett og slett for ekstremt.
Gleden av å se bandet var stor, og dystrere enn dette har jeg aldri opplevd på Kick scene noen gang.
Se bildene, så forstår du hva jeg mener med det.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

En kommentar om “Southern Discomfort 2010, 1349 satt nesten fyr på Kick!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s