In Vain, Norges mest spennende metalband for tiden

Kanskje Norges mest spennende metalband for øyeblikket, og som er tatt under vingene til plateselskapet Indie Recordings. Sørlandsbandet ble stiftet i 2004, og de har utgitt to EPer og to album. The Latter Rain (2007), og helt ferske Mantra (2010). To fantastiske album som står meget fjellstøtt etter min mening. Mange av sangene glir rett inn og du liker dem umiddelbart, mens andre tar lengre tid å like. Dette skyldes at det er mange ting i musikken som må fordøyes, men blomstrer for fullt etter hvert. Teknisk meget avansert metal, med mange elementer som man liker mer og mer jo mer man lytter.

In Vain Kick v4

In Vain var tidligere med som support på Europaturneen til det kjente Sogndalsbandet Vreid. Jeg har aldri sett bandet på noen scene før og dette var meget spennende da jeg har hørt mange gode gjetord fra folk som har sett dem live tidligere. Bla vår skribent Svein Erik Wiig så dem på Inferno for noen år siden, og jeg har sjelden hørt flere superlativer fra mannen som verd å merke seg også ha gått under navnet ”slakteren Wiig” pga av sine mange kritiske konsertomtaler.

Den lokale arenaen Kick var adressen for dagens konsert med Neongod som support. Synd det var så lunkent oppmøte av sørlendinger. Jeg tipper det var ca. ett par hundre publikummere uten at jeg har bekreftede tall. De som møtte opp fikk i hvert fall valuta for pengene med disse to bra bandene i kveld.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

De startet konserten med sangen Captivating Solitude fra den nye plata, og det ble en bra start. Det er helt rått når morske Endre Frikstad entrer scenen etter en liten musikalsk intro, og kjører i gang vræleshowet i samme lyd og stemme som på albumet. Ja, han klarer dette og med denne fabelaktige stemmen, sammen med de velspilte musikerne, så klarer de å fremføre denne avanserte musikken nær prikk likt som på albumet.

Ellers kjøres showet videre i et høyt tempo og vi får servert de fleste sangene fra det nye albumet. Utlandet er nok helt klart nøkkelen til suksess for In vain, og med Indies så åpner det seg helt klart porter, men dog sikkert ikke uten hard arbeid. De har stort sett bare fått positive tilbakemeldinger fra en samlet musikkpresse, og det er vel fortjent. Veien videre for dette bandet kan sannsynligvis bare gå en vei og det er oppover.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s