Bunnsolid lineup på Southern Discomfort 2009

I år, som tidligere, fikk metalfolket servert lokalt forankret metal, samt en del større band denne helgen i september. Konseptet med kjente og ukjente band samlet under denne årlige festivalen, ser ut til å treffe bra på Slørlandspublikumet. Med storheter som Keep of Kalessin som hovedheadliner på fredagen og Lucifer Was sammen med Kristiansand Symfoniorkester på lørdagen, så var dette noe vi virkelig så frem til. Lineupen på fredag var som følger: ESCAPETOR, FEEL THE AFTERMATH, DEAFMAZJIIN, KRAKOW, MERCENARY, KEEP OF KALESSIN. På lørdag: NUKEHEAD, HARM, TRIOSPHERE, THUNDRA, MADDER MORTEM, LUCIFER WAS + KISTIANSAND SYMFONIORKESTER. Egentlig skulle SAHG spille på lørdag, men pga sykdom så gikk Thundra inn i stedet. Det var et godt valg for festivalen, for Haugesundbandet leverte en kanonkonsert, og etter min mening, kanskje den aller beste under hele festivalen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det meste gikk på skinner denne helgen, og jeg synes det er meget gledelig at man får dette til år etter år. Festivalen virker bunnsolid, og er veldig viktig for musikkmiljøet på Sørlandet. Southern Discomfort er også den eneste sikre måten å få noe skikkelig metal på, år etter år i Kristiansand. Festivalen er også mer intim i forhold til når man skal kjøre disse bandene som et supplement til bla Hip Hop på marinsteamfestivalene. Jeg skjønner jo konseptet med at man vil treffe et bredt publikum, men personlig så foretrekker jeg festivaler som rendyrker musikkstiler, og derfor er også denne festivalen en av mine årlige favoritter. Her er vi sikret ordentlig metal år etter år, til glede for sørlendinger og andre tilreisende. Vi sees på neste års Southern Discomfort!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s