Backstreet Girls på Turne med ny plate. ”Just when you thought things couldn’t get worse, here’s the Backstreet Girls”!

Som mitt første oppdrag som skribent for artistfoto.no var jeg litt spent på hva jentene kunne levere denne kvelden. Bandet er ute på turne med sin nye plate med den lange tittelen: ”Just when you thought things couldn’t get worse, here’s the Backstreet Girls”. Tross dårlig oppmøte, kun ca 40-50 personer, forsøkte bandet å holde liv i dem som var møtt opp med sin energiske boogierock. Og det klarte de glimrende som vanlig!

Scenen var liten, og det passer dette bandet best – selv om kanskje bandets riffmaster nr 1, Petter Baarlie, kunne hatt mer plass å duckwalke på. Den harde kjernen av publikum var med fra første akkord på åpningslåta ”Barbie Wire” – en låt som bandet har brukt gang en del ganger tidligere for å komme skikkelig i gang. Neste låt ”She’s So Bad” svinger det jo også av, og med denne låta skrudde de tempoet opp et par hakk. Så fulgte første låta fra nyskiva “Go Ahead and Call the Cops” – fungerte fint den også. Bjørn Muller på vokal fikk virkelig kontakt med de få foran scenen og holdt mikrofonen foran fansen sånn at de kunne synge med. En del nye variasjoner på en del av sangene viste at det er mye en kan gjøre for å piffe opp låtene i forhold til låtene på cd’ene. Tøft!

Backstreet Girls østsia2

Det var mest gammelt låtmateriale som ble spilt, helt fra bandets første plate ”Mental shakedown” til ”Shake your stimulator”. Fansen skrek på sine favoritter og noen ble innfridd. Gitarmaestro Baarlie hadde noen utrolige bluesey slidesoloer på gitaren, fra det råe seige til de lyseste toner. Bassist Dan Thunderbird og trommis Martin H-Son gjorde sine saker bra. De er vel og betrakte som ungguttene med minst fartstid i bandet. Bandet er samspilt og tight, og dette er bandet som gir alt på hver eneste konsert – og det etter 25 år som band.

Nå må norske platekjøpere få opp øynene for Norges eneste skikkelige Rock ’n’ Roll band! Du vet hva du får når du kjøper plater med dette bandet. Ingen vits i å skifte genre på et konsept som fungerer. De gutta spiller den musikken de selv liker – ferdig med det! En blanding mellom AC/DC og Ramones etc. Undertegnede savnet sanger fra siste cd’en, samt sanger fra ”Let’s have it” – da med svensken Olle Hillborg på vokal. Etter en drøy time syntes bandet det var nok, og takket for seg og gikk av scenen.

Backstreet Girls østsia

Etter å ha blitt hentet ut igjen på scenen for ekstranummer, dro Petter i gang introen til låta ”Gypo”. Dette ble det endelige punktum denne kvelden. Stedet Harvest ligger et stykke utenfor sentrum av Kvinesdal. Stedet har plass til 150-200 gjester, og virker som et greit utested for stedets ungdommer og tilreisende som har lyst til å gå ut og ta seg en øl og høre live musikk. Det var folk fra Mandal og Flekkefjord så vidt jeg kunne se. Etter det jeg har hørt er det en del konserter her. Lyden var også veldig bra, men kunne godt vært høyere selv om det trøkka bra!

Har du lyst til å høre mer av bandet, så kjøp platene deres og gå på konsertene deres. Følg med på http://www.backstreetgirls.net for videre konserter.

Tekst: John Arve Hannasvik
Foto: Svein Erik Nomeland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s