Candlemass på Southern Discomfort 2018. Foto: Svein Erik Nomeland

Beyond the Gates lineup komplett

Hovednavn: Mercyful Fate (DK), Opeth (S), Heilung (DE, N, DK), Sodom (D), Enslaved (N), Candlemass (S), 1349 (N).
USF Verftet, Grieghallen og Kvarteret 19. – 22. august.
Pressemelding 05.03.2020:
Alle foto: artistfoto.no

19. august 22. august går Beyond the Gates-festivalen av stabelen for niende gang. 25 konserter skal avholdes i løpet av det som har blitt Beyond the Gates største, mest ambisiøse og stjernespekkede prosjekt til dato. Rosinen i pølsen er det legendariske bandet Mercyful Fates konsert i Grieghallen.

sodom
Sodom, Foto: Svein Erik Nomeland

Det danske bandet som frontes av et av heavy metal-sjangerens største ikoner, King Diamond, har fortsatt til gode å sette sine bein på norsk jord. Bandet har heller ikke spilt konserter på 20 år. Ikke nok med det, Beyond the Gates blir en av kun to innendørskonserter i Europa denne sesongen. Resten spilles som toppnavn på Europas største rock- og metalfestival som Sweden Rock, Copenhell og Graspop.

Opeth_Millies_bilder_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_005
Opeth, Foto: Millie Steinsdóttir Leirvik

Beyond the Gates har i løpet av sine ni år blitt en festival som fans med over gjennomsnittet stor utforskertrang til det som beveger seg i metal-undergrunnen har valfartet til fra alle verdenshjørner. Festivalen har allerede solgt billetter til 40 nasjoner, inkludert land som Kuwait, Uruguay, USA, Canada, Australia og New Zealand og stort sett hele Europa.

Fra å være en spesialisert undergrunnsfestival, har Beyond the Gates i år utvidet paletten til å inkludere klassisk rock, mørk blues og progrock. De fire dagene er inndelt i ulike konsepter, hvor store internasjonale navn som Opeth, Heilung, Sodom, Mercyful Fate, Enslaved og Candlemass er blant trekkplastrene. Flere av dem gjør helt unike sett, spesielt for festivalen.
Festivalens programsjef, Torgrim Øyre, er overbegeistret for hva som er i gjære

Candlemass på Southern Discomfort 2018. Foto: Svein Erik Nomeland
Candlemass, Foto: Svein Erik Nomeland

–  Å få et band som Mercyful Fate til vår lille festival i Bergen er en stor og brusende fjær i hatten. Dette er et band alle de største rock- og metal-festivalene på det europeiske kontinentet har knivet om i høst, og allikevel landet de hos oss som ett av et knippe utvalgte stoppesteder. Lars Ulrich fra Metallica har utropt flere av platene til Mercyful Fate som store inspirasjonskilder for Metallica, og holder utgivelsene deres fra tidlig 80-tall som noe av det viktigste som har skjedd innen heavy metal- sjangeren. Ikke nok med det, de skal spille i Bergens mest ikoniske konserthall, Grieghallen.

Candlemass_2012_©Copyright.Artistfoto.no-014
Candlemass , Foto: Svein Erik Nomeland

–  I tillegg har vi band som våre egne Enslaved og svenske Candlemass som gjør skreddersydde konserter for festivalen. Begge band gjør hver sin klassikerplate fra A til å.

–  Opeth har er et av de største prog-bandene vi har i dag og turnerer for fulle hus over hele verden. Det samme gjør fenomenet, Heilung, som er hovednavn på festivalens åpningsdag. Det alternative bandet har i rekordfart gått fra å være en kuriositet til å selge ut steder som rommer flere tusen publikummere.

Sjekk ut FB siden til Beyond the Gates her

Beyond the Gates
USF Verftet, Grieghallen og Kvarteret 19. – 22. august.

Hovednavn: Mercyful Fate (DK), Opeth (S), Heilung (DE, N, DK), Sodom (D), Enslaved (N), Candlemass (S), 1349 (N).

Øystein Rasmussen
Head of Press Relations
Beyond The Gates Festival

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s