Barnefilmfestivalen 2019

Fjorårets besøk var såpass vellykket, at når vi nå fikk anledning til å være med på Barnefilmfestivalen også i år, fikk vi presset inn et besøk.
Festivalen ble i år avholdt 29. april til 4. mai. Vi tok turen på festivalens siste dag, lørdag 4. mai, og fikk dermed med oss den store familiedagen. Det krydde av liv og god stemning. Elleveåringen og jeg fikk med oss tre filmer denne dagen, før vi hadde fått nok. I tillegg fikk elleveåringen med seg en film via skolevisning tidligere i uka.
Her følger en liten gjennomgang av filmene vi så.
Av: Bror Olav Andreas Skrede (47) og Sigrid Skrede-Holen (11)

Min bestefar er en alien

Sammen med klassen sin var elleveåringen og så Min bestefar er en alien. Filmen er en norsk-kroatisk sci-fi-film som hadde norgespremiere under årets Barnefilmfestival. Min bestefar er en alien handler om Una som, sammen med en robot hun finner i bestefaren sitt verksted, må prøve å befri bestefaren som er bortført av romvesener.
Elleveåringen likte filmen veldig godt og synes at den både var spennende og bra.

Se mer her: Min bestefar er en alien

Det Flyvende Teppet

Det Flyvende Teppet
Det Flyvende Teppet

Det flyvende teppet var en enkel og morsom eventyrfilm basert på romanen Hodja fra Pjort av Ole Lund Kirkegaard (mannen bak blant annet Gummitarzan). For en godt voksen mann byr filmen på få, om noen, overraskelser, men en koselig film med en happy ending. Filmen handler om gjetergutten Hodja som ønsker å se mer av verden. Han får låne et flyvende teppe av den gamle teppehandleren, mot at han skal prøve å redde teppehandlerens barnebarn som er fanget i sultanens by. Elleveåringen synes at filmen var spennende, og vil absolutt anbefale den.

Se mer her: Det Flyvende Teppet

Bortebane

Bortebane er en tysk film som handler om fremmedgjøring/utenforskap på flere nivå. Ben og familien må flytte fra den lille byen de bor i på grunn av utvidelse av hjørnesteinsbedriften. Byen må rives til fordel av gruva i området. Fotball er et sentralt tema i filmen, Ben går fra å være toppskårer på det lokale laget, til å bli innbytter på sitt nye lag. Der må han konkurrere om plassen med en annen nykommer, Tariq, som er flyktning fra Syria. Rivalisering de to imellom utvikler seg til å bli et varmt vennskap. Det er en flott film som på en sjeldent god måte klarer å beskrive fremmedgjøring og utenforskap på en god og forståelig måte. Filmen anbefales på det varmeste! Elleveåringen er enig, dette var både en spennende og vemodig film.

Se mer på her:  Bortebane

Mysteriet Herr Link

Mysteriet Herr Link
Mysteriet Herr Link

Vi var så heldige at vi fikk med oss førpremieren på Mysteriet Herr Link. Filmen er en herlig animasjonskomedie om Sir Lionel Frost, i egne øyne verdens ledende oppdagelsesreisende og ekspert på myter og mostre. Vi følger hans jakt etter Bigfoot og etter hvert forsøket på å forene Bigfoot med dennes eneste gjenlevende slektninger, yetiene i Himalaya. Vi følger gjengen på en heseblesende reise halvveis rundt jordkloden. Masse deilig humor, i tillegg til spenning for de litt yngre. Far og datter anbefaler filmen, den var (litt) spennende og veldig morsom.

Se mer her: Mysteriet Herr Link

Far og datter hadde en super dag sammen denne lørdagen, barnefilmfestivalen er gøy!

IMG_0666red1200. brors bilde
Barnefilmfestivalen 2019. Foto: Bror Olav Andreas Skrede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s