Svartmetallisk avspark for Southern Discomfort

Tekst: Caroline Hoel / Foto : Svein Erik Nomeland

Kristiansands svarteste festival, Southern Discomfort, inviterte lørdag til førfest på den relativt nyåpna rockebaren Tolv Bord. Med snaue 50 spenn i cover var det duket for kalas med både Flukt og Dark Nebula på plakaten.

The_Dark_Nebula_SDC_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_006
The Dark Nebula

Southern Discomfort 2018 arrangeres for 16. år på rappen helga 7.-8. september. Festivalen gjentar suksessoppskriften med å la de største artistene åpne kvelden på Kick Scene. Deretter pleier de mindre kjente navnene ta over makta og gnu opp til intimsvett fest i et langt mindre klubblokale på varierende lokasjon. I år vil dette spetakkelet skje på Tolv Bord, hvor Rikard Klungland og en del av hans medkonspiratører fra nå nedlagte Onkel Aksel holder hus. Kveldens rabalder er ikke bare en forsmak på festivalen, men også utestedets aller første konsert med fullt band! Spørsmålene melder seg deretter. Hvordan er akustikken? Hvordan fungerer lokalet? Flopp eller fiesta?

The_Dark_Nebula_SDC_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_008
Vokalist Jonas Aversano i The Dark Nebula

Med Endre Kirkesola bak spakene skal det litt til for å floppe på lyd. Og Dark Nebula høres klart, hardt og balansert ut der de inntar scenen på Tolv Bord. Med sin teknisk-melodiøse dett-inn-vinkel til dødmetal gir femkløveret en mer enn verdig innvielse av lokalet. Oppmøtet er rikt og stemninga forventningsfull. Referanser til Lamb of God, Meshuggah og flere sprenger gjennom lokalet. Vokalist Jonas Aversano, med bakgrunn bl.a. som gitarist i Mental Despair, smelter det hele overbevisende sammen. Forventninger både innfris og gjøres til skamme. Avspark til tusen!

Flukt_SDC_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_010
Flukt

Flukt ass! Fy faen så bra. Flukt har et deilig sound som stinker gammel Satyricon og svett øvingslokale. Vokalen er den grimme fetteren til Theodor Kittelsen. Trommisen overrasker stadig. Dynamikken er trolsk og tung og drømmende lett likevel. Et landskap det er lett å forelske seg dypt i. Crowden er meget pleased, som man sier på nynorsk. Det er helt utrolig at bandet og materialet ikke ble plukka opp da de het Cyanide. Nå burde Flukt være høyt oppe på prioriteringslista til bookere og skribenter i inn- og utland. Så vidt jeg vet er de ikke signa til en label, noe som utvilsomt er en skamplett på plateselskapenes blodsvarte felleskarma. Hør på Flukt! Du blir ikke skuffa.

Flukt_SDC_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_023
Flukt

Stemninga var glimrende på Tolv Bord i kveld. Hyggeligere enn man kunne kreve og jevnt over bedre enn hva en misantrop kunne forventa. Svar på gåta: Akustikken i rommet er til publikums fordel. Lokalet funker generelt som en Volvo på vinterveien. Og det er duka for mye fiesta.

Se sangen » No Return» som vi filmet under konserten på Tolv Bord:

Bilder fra konsertene under her:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

En kommentar om “Svartmetallisk avspark for Southern Discomfort

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s