Hardtslående line-up på Café Mestizo , i anledning Skeive Sørlandsdager!

Tekst: Caroline Hoel / Foto: Svein Erik Nomeland

Aktivistkomitéen i Kristiansand smeller til med en hardtslående line-up på Café Mestizo i anledning Skeive Sørlandsdager. Ikke mindre enn fire band står på plakaten for kveldens antifascistiske gratiskonsert i den gamle jernbanekafeens lokaler: JustX, Kit, Lüdo og Tranqidiots.

Oppdatert med bilder og video fra konserter i bunnen av artikkel!

Av førtiårsdagsrelaterte logistikkproblematiske hensyn kunne ikke Artistfotos utskremte skribent overvære annet enn kveldens ubestridte headliner. Ryktene sier imidlertid at jeg gikk glipp av tre fete gigs med et svært entusiastisk publikum. Nuvel.

Svartpønkerne i Tranqidiots svikter aldri pøbelen, ei heller denne kvelden. Jeg har sett dem live mange ganger tidligere, og har aldri lagt skjul på at jeg digger den ugudelige blandingen deres av black metal, pønk og core. Sommerens opphold i smått legendariske dub studio har resultert i nytt materiale som blir konsertgjengere til glede i løpet av høsten. I påvente av utgivelse er det grumt å høre shitten live.

Tranqidiots_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_005

Bassisten Josh, kjent fra Leafy, har etter ca et års fartstid fått fletta sine talenter inn i låtmaterialet. Fingerspillet hans er med på å løfte Tranqidiots over moshpiten av tilsvarende band, og samspillet med trommis Fritz og gitargud Roger er det ingenting å bli annet enn glad for. Bak frontmann Nils Olav Drivdal leverer de samlet fabelaktig live.

Tranqidiots_2018_©_Copyright_Artistfoto.no_001
Tranqidiots

På Café Mestizo er man uvant med hardtslående live acts, men de om lag 50 oppmøtte unge, antifascistiske aktivistene hoppa høflig rundt uten å knuse annet enn høyresidas håp om framgang. Lyden til Tranqidiots har blitt mye mer polert, og låtene muligens snillere. Samtidig er referansene til norsk black metal tydeligere enn noen gang. Jeg gleder meg til å høre utviklinga på plate og live høsten 2018.

Artikkelen blir oppdatert med film, så fort vi har det klart!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 kommentarer om “Hardtslående line-up på Café Mestizo , i anledning Skeive Sørlandsdager!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s