Strålende VIVID-festival! Vi fikk med oss MOKRI (NO) og THE SHAKING SENSATIONS (DK)!

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland’

Siste helga i september ble VIVID-festivalen arrangert for tredje gang i Kristiansand. Vi var tilstede første gang festivalen ble arrangert, i 2015, og var, den gangen, mektig imponerte, både over musikken og festivalen generelt sett

Mokri_©Artistfoto.no_026
Mokri

I år fikk vi muligheten til å besøke festivalen igjen, vi var innom fredagskvelden og fikk med oss to band, MOKRI (NO) og THE SHAKING SENSATIONS (DK). Post-rock er ikke den genren vi er mest erfarne med, men vi lar oss absolutt fascinere. Det er noe utrolig behagelig med musikken, utrolig suggererende og fengene, absolutt et godt middel mot en stressende hverdag.

Som ved forrige besøk på festivalen, lar jeg meg fascinere av filmene og bildene som vises på lerretet bak på scenen. De suger oppmerksomheten inn mot det som skjer på scenen, og sørger for at man fanges inn i musikken. Spesielt fengslende var det under THE SHAKING SENSATIONS, da kunstneren Vilde Willurs Eskedal uttrykte sin opplevelse av musikken som ble spilt, live på lerret. Det var utrolig spennende å se hvordan maleriet forandret seg underveis.( Se film i bunn av artikkel)

The Shaking Sensations_©Artistfoto.no_012

Kunstner Vilde Willurs Eskedal maler live under konserten med THE SHAKING SENSATIONS

Publikum må også nevnes. De ser ut til å komme fra både fjernt og nært, overraskende mange fra andre land. Men det som er fellesnevneren er at, dette er mennesker som deltar på festivalen fordi de er genuint interessert i musikken. Fraværet av skravling og bråk, som ofte forekommer på andre konserter og festivaler, er utrolig behagelig. På VIVID er det mulig å nyte musikken uten forstyrrelser.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

VIVID er en svært behagelig festival å delta på, musikken er bra, stemninga er super, alt er harmonisk Nå gleder vi oss til neste år og håper at flere oppdager VIVID, det fortjener festivalen!

Se film fra VIVID under her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s