Legendariske Motorpsycho spilte på Måkeskrik!

ÅTekst: Bror Olav Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Dersom man er interessert i musikk, er Måkeskrik på Odderøya i Kristiansand absolutt en festival man bør få med seg. Årets utgave var intet unntak. På Måkeskrik kan man både oppleve artister man kjenner fra tidligere, men, ikke minst, også stifte helt nye musikalske bekjentskap med artister man kanskje ikke en gang har hørt om før man leser om dem i festivalprogrammet. I tillegg til en fantastisk behagelig og avslappet atmosfære, er dette Måkeskriks store fordel som er med på å gjøre festivalen mer spennende enn mange av de andre festivalene man kan oppleve her til lands.

Cheap Karma_2015_2015©Artistfoto.no_006

På papiret så også årets program veldig spennende ut. Noen artister kjente jeg til fra før, mens de fleste hadde jeg bare hørt eller lest om. Til tross for mange positive omtaler og anmeldelser, synes jeg dessverre at flere av artistene jeg hadde sett fram til å oppleve, skuffet stort. Spesielt Bendik, OnklP & De Fjerne Slektningene og Könsförrädere skuffet stort i forhold til mine forventninger. Deres konserter var preget av kjedelig og lite nyskapende musikk. Basert på deres opptredener på Måkeskrik, skjønner jeg ikke all den positive omtalen de har fått, dette har andre artister gjort mye bedre før dem!

The Megaphonic Thrift_2015_2015©Artistfoto.no_012
The Megaphonic Thrift leverte bra under årets Måkeskrik

Måkeskrik 2015 hadde likevel absolutt sine høydepunkt! Comet Kid, som åpnet ballet på fredagen, overrasket positivt med en energisk, fengende og sprudlende musikk! The Megaphonic Thrift var også en positiv opplevelse, men dessverre var ikke lyden helt bra, det var svært vanskelig å få med seg noe av vokalen. Den største opplevelsen sørget imidlertid Motorpsycho for. En fantastisk konsert med et fantastisk band! Knalltøft og velspilt. Denne konserten vil jeg huske lenge. Cheap Karma fortjener også positiv omtale! Det unge bandet imponerte med masse spilleglede og energi.

Motorpsycho_2015_2015©Artistfoto.no_005

Til tross for en del lyd- tekniske problem, ble konsertene stort sett avholdt til oppsatt tid. Jeg likte imidlertid fjorårets løsning med to scener bedre, enn årets ene scene. Det ble litt mye ventetid i mellom konsertene, og lyd- sjekker er ikke det mest spennende å høre på mens man venter. I fjor ble dette i større grad løst, ved at man vekslet mellom de to scenene.
The Megaphonic Thrift_2015_2015©Artistfoto.no_015

For øvrig fungerte festivalen utmerket. Korte køer i baren, velfungerende toalett og lite bråk og fyll. Vi gleder oss til neste år, og håper at flere vil oppdage denne flotte musikkfestivalen!

Motorpsycho_2015_2015©Artistfoto.no_012

Vi var vitne til bra besøk under festivalen og det var et mer voksent publikum under Motorpsycho

Fredag 10.7.2015:

17:15: Comet Kid
18:30: DYN
20:00: Get Your Gun
21:30: Bendik
23:00: OnklP & De Fjerne Slektningene

Lørdag 11.7.2015:

17:15: Cheap Karma
18:30: Könsförrädare
20:00: The Megaphonic Thrift
21:30: Baby In Vain
23:00: Motorpsycho

Artikkelforfatteren er støttemedlem i Foreningen Måkeskrik.
http://www.maakeskrik.no

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s