Oakland Rain er Sørlandets mest lovende artister. Oakland Rains nye EP «Elephant Nation» ute nå!

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Artistfoto var så heldige å få overvære release-konserten for Oakland Rains nye EP Elephant Nation på Trashpops Aladdin scene 26.3.2015.

Oakland Rain_2015©Artistfoto.no_030
Tvillingene Maren og Charlotte Wallevik Hansen er bare 19 år.

Konserten var strålende, duoen holder et utrolig høyt musikalsk nivå. Sangene de lager er av svært høy kvalitet og fremføres med en innlevelse vi knapt har sett maken til, og vi kan bare si oss enige med all den positive omtalen de to søstrene har fått i tiden etterpå. I tillegg til de fem sporene fra EPen, fikk vi også fire andre sanger i tillegg. Og duoen viser virkelig sin allsidighet, de er innom svært mange ulike genrer i løpet av konserten. Og dette er kanskje det eneste vi har å bemerke angående de svært talentfulle søstrene: De gaper kanskje over litt for mange genrer. Kanskje burde de konsentrere seg om å rendyrke stilen sin litt mer? Men de behersker de aller fleste genrer, så det er bare å velge og vrake! Og entusiasmen og spillegleden deres er helt fantastisk. Oakland Rain er utvilsomt noe av det mest spennende vi har på den norske musikkscenen for tiden.

Oakland Rain_2015©Artistfoto.no_011

Artistfoto var også så heldige at vi fikk noen minutter med Maren og Charlotte Wallevik Hansen etter release-konserten. Det var en utrolig opplevelse! Maken til sprudlende, hyggelige og jordnære mennesker er det lenge siden vi har vært ute for! Vi hadde en hyggelig prat og spurte dem om de kunne peke på en artist som hadde betydd spesielt mye for dem musikalsk sett. Og med deres allsidighet er det tydelig at de henter inspirasjon fra mange artister, men de klarte å komme opp med to artister som hadde en spesiell betydning for dem, nemlig Joni Mitchell og Bob Dylan. Vi var også interesserte i få å vite litt om hvor de håper at musikken deres skal føre dem. De kunne fortelle at drømmen deres er å få utgitt et album og å turnere i hele verden. De ønsker å leve av musikken. For de unge talentfulle damene i Oakland Rain er det musikk som gjelder, det er deres uttrykksform! Vi lurte også på om de hadde noen drømmesamarbeidspartnere, musikalsk sett? Da kunne de røpe at de ser på Karpe Diem som en inspirasjon, både musikalsk, men også tekstmessig, med dybde og engasjement i tekstene, så å få samarbeide med dem hadde vært en drøm.

Thale Log Skage_2015©Artistfoto.no_007
Thale Log Skage varmet opp og vi synes hun var meget flink. Enda et sørlandsk talent?

Til slutt spurte vi dem om de hadde noen musikalske «guilty pleasures» de kunne dele med oss, og da kunne de røpe at de hadde dilla på «Pinne for landet» av Freddy Kalas, I tillegg kunne de også fortelle at de var svært opphengte i TV-serien «Friends».

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Før Oakland Rain gikk på scenen, fikk vi med oss oppvarming med Thale Log Skage. Sjekk ut video:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s