Gitarfest på Håndverkeren – Monica Heldal med band

Tekst og foto: Bror »The Terrible» Skrede

For å forberede meg til konserten på Håndverkeren, har jeg hørt en del på Heldals debutalbum Boy From The North på Wimp den siste tiden. Jeg kan ikke si at jeg har reflektert så mye over gitarspillingen under gjennomhøringene, men hvilken gitarfest konserten på Håndverkeren 29.11.2014 ble! Med en strålende Monica Heldal i front, og med et utrolig bra band, Øyvind Blomstrøm (gitar), Cato «Salsa» Thomassen (gitar), Øyvind Frantzvåg (bass) og Olaf Olsen (trommer) ble dette en minnerik opplevelse!

Monica Heldal_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Monica Heldals debutalbum Boy From The North kom ut for litt over et år siden, og det er ikke uten grunn at hun har høstet svært gode anmeldelser og at hun ble nominert til, og vant, Spellemannspris i klassene Årets popsolist og Årets nykommer, plata er kjempebra!

Men det var altså gitarspillingen som ble høydepunktet for meg på lørdagens konsert! Utrolig mye bra teknikk! I flere partier var det som om de ulike gitarene snakket med hverandre! Jeg vet at dette høres ut som svada, det var til og med litt vondt å skrive det, men gitarspillet var utrolig kult og jeg sliter med å finne andre måter å forklare det på!

En mulig grunn til at jeg ikke har oppdaget gitarspillingen ordentlig tidligere, er nok forskjellen på lydbildet man opplever når man hører låtmaterialet på plate kontra det å oppleve det live, i alle fall på denne konserten. På plata kommer Monica Heldals vokal klart og tydelig frem og er i front i lydbildet. På konserten, derimot, druknet nok vokalen ofte i lyden fra gitarene, det var gitarene som var det dominerende i lydbildet. Slik var det i alle fall der jeg stod, nokså nærme høyttalerne. For meg var ikke dette noe minus, men jeg nok er mer opptatt av musikken enn av tekstene. Jeg vet imidlertid ikke hvordan lyden opplevdes i resten av lokalet.

Monica Heldal_2014_©Copyright.Artistfoto.no-003

Resten av bandet må imidlertid ikke glemmes. Også Øyvind Frantzvåg på bass og Olaf Olsen på trommer gjorde en fantastisk flott konsert. Bandet var utrolig bra! Jeg har også utrolig sansen for Olaf Olsens håndtering av trommene, det lyder utrolig kult.

Med på konserten hadde også Monica Heldal sanger fra den ferske Ep-en Waiting On The Fire,som ble sluppet fredag 28.11.2014.Sangene derfra synes å holde samme gode kvalitet som sangene på debutplata.

Så langt jeg fikk med meg, spilte Monica Heldal og band følgende sanger på konserten:
Waiting On The Fire
Fightin´ Son
Follow You Anywhere
Tape 03
Scarlet
Silly Willy
Millworker (James Taylor)
Swan
Conman Coming
Boy From The North
In Flight

Ekstranummer:
The Road Not Taken
I don´t mind

For meg ble dette en utrolig bra konsertopplevelse, jeg fikk noe helt annet enn jeg hadde forventet, jeg fikk faktisk mye mer! Det virker også som om resten av publikum og artistene var fornøyde med konserten. Uansett ga dette mersmak, og vi kommer nok også til å dukke opp neste gang Monica Heldal har konsert i distriktet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s