Fantastisk konsertkveld på Håndverkeren med Oakland Rain og Torgeir Waldemar!

Tekst og foto: Bror »The Terrible» Skrede 

Det ble en fantastisk konsertkveld på Håndverkeren lørdag 25.10.2014! Først ga snart singelklare Oakland Rain (tidligere The City) publikum en smakebit, før hovedattraksjonen Torgeir Waldemar avsluttet kvelden med en fantastisk konsert!

Oakland Rain

Oakland Rain_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Artistfoto er så heldige at vi har opplevd Oakland Rain en gang tidligere, da under navnet The City som oppvarmere for Moddi på Cafe Generalen tidligere i år. Og den gang som nå, ble vi imponert av de to unge tvillingsøstrene. Maken til energi, utstråling og spilleglede må man lete lenge etter! Det aller beste er de utrolig gode låtene de lager! Jeg har fått låtene «So give me Love» og «Big Brother» på hjernen. Dersom disse to unge damene fortsetter å lage like bra musikk i tiden som kommer, regner jeg med at de etterhvert vil nå ut til et langt større publikum enn nå. Inntil videre får de imidlertid nøye seg med å være en «lokal hemmelighet»! En super opptreden, hvor det svakeste punktet var deres coverversjon av Dolly Partons «Jolene». Så lenge de holdt seg til eget materiale, var de strålende! Oakland Rain må følges med på!

Torgeir Waldemar

Torgeir Waldemar_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Hva kan man si? Etter å ha hørt gjennom Torgeir Waldemars selvtitulerte debutplate en rekke ganger, og være fullstendig enig med et nærmest enstemmig kritikerkorps, trodde jeg at jeg viste hva jeg gikk til. Men den gang ei. Plata er kanonbra i seg selv, men her må man bare ta frem utbrukte klisjeer. Man skulle ikke tro det var mulig, men materialet til Torgeir Waldemar er enda bedre fremført live! Jeg tror aldri at jeg tidligere har vært tilstede på en konsert som ikke har hatt en eller annen form for hvileskjær eller downperiode, men det var altså konserten med Torgeir Waldemar 25.10.2014 kjemisk fri for! På Håndverkeren kom høydepunktene som perler på en snor. Så utrolig vart, sårt, intenst, trist og sjelefullt. Man skulle ikke tro at det var mulig!

Med seg på scenen hadde Torgeir Waldemar Janne Hea og Johan Daniel Henriksen på kor og ulike instrumenter. De utfylte Torgeir Waldemar på en nydelig måte. Sjeldent har vel, for eksempel, sag hørt så fantastisk ut!

Blant alt det vakre, inneholdt konserten for meg to absolutte høydepunkter, dersom det er mulig å snakke om noen slike. For det første framføringen av «Across the River», så vakkert og sårt at det nesten ikke var til å holde ut. Og for det andre, den uendelig vakre solofremføringen Torgeir Waldemar gjorde av «Remedy» som avslutning på settet, en fremføring som endte i stående applaus, noe jeg ikke kan erindre å ha opplevd på en slik type konsert tidligere! Men det var fullt fortjent! En fantastisk konsert!

Stort mer er det egentlig ikke å si! Annet enn at folk i Kristiansands område nå bør kjenne sin besøkelsestid, både Oakland Rain (singelslipp 7/11) og Torgeir Waldemar (8/11) spiller på Sørveiv senere i høst! Møt opp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s